Electrisch ontharen

Via elektrisch ontharen of elektrische epilatie kunnen we storende haren definitief verwijderen. Met een stroomstootje via een minuscuul naaldje wordt het haarzakje beschadigd.

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een techniek die we de laatste jaren steeds vaker toepassen. Bij deze relatief goedkope behandeling, geschikt voor alle haarkleuren, steekt onze huidtherapeut een naald langs de haar in het haarzakje. Door het geven van een stroomstootje voegen we warmte toe die de haar met wortel en al vernietigt.

Behandeltraject elektrisch ontharen

Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk helemaal verdwijnen. Toch kunnen er na verloop van tijd weer enkele haren terugkomen. Daarom spreken wij liever van haarreductie in plaats van definitief ontharen. Elektrische ontharing is een tijdrovend en inspannend proces, zowel voor de huidtherapeut als de patiënt. Daarom is deze methode vooral geschikt voor ongewenste haargroei op kleine oppervlaktes. Afhankelijk van de grootte van het oppervlakte en de dikte van de haar varieert de behandelperiode van enkele maanden tot jaren. Voor donkere haren op een groter oppervlak adviseren we lasertherapie.

Is elektrisch ontharen pijnloos?

Elektrische epilatie is niet pijnloos, maar onze huidtherapeut kan de stroomsterkte aanpassen aan uw individuele behoefte om de behandeling voor u draaglijk te maken.
Na de behandeling kan de behandelde huid er rood uitzien en warm aanvoelen. Ook kunnen er bultjes op de huid ontstaan op de plekken waar haren zijn verwijderd of behandeld. De roodheid en bultjes trekken na korte tijd weg. Ook de warmte trekt binnen korte tijd uit de huid en de huid herstelt zich vrij snel na een epilatiebehandeling. Krab niet aan korstjes of pukkeltjes die eventueel ontstaan om littekens te voorkomen.
Na epileren of harsen lijkt het of de haar na een week alweer terugkomt. Maar het gaat dan om een andere haar, precies ernaast. Haren komen pas na zes tot twaalf weken terug. Als u zich laat ontharen door een van onze huidtherapeuten, dan is het belangrijk dat u niet meer zelf epileert met een pincet, harst, waxt of de touwtjesmethode gebruikt. U mag de haren wel afknippen of scheren.

Verschil tussen elektrisch ontharen en laser ontharen

Om zo goed en snel mogelijk resultaat te bereiken, zijn de volgende adviezen van belang.
Elektrische epilatie is geschikt voor:

  • Relatief kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht.
  • Alle haarkleuren.
  • Grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden.
  • Dunne haren die niet met lichttherapie (laser, IPL, VPL) verwijderd kunnen worden.

Als de haren dik en donker zijn of als het behaarde oppervlak groot is en elektrische epilatie te tijdrovend wordt, adviseren we behandeling met de laser of fotothermolyse.
Kijk voor informatie over de symptomen en het ontstaan van overbeharing op de pagina laserontharen.

In het kort

  • Haarreductie
  • Voor lichte haartypes
  • Goedkoper dan laserontharen
  • Elektrische epilatie kan een langdurig traject zijn

Prijs

Elektrische epilatie kan vanaf € 42,50 euro per behandeling. Meerdere behandelingen zijn noodzakelijk voor een optimaal resultaat. De duur en de kosten zijn afhankelijk van uw haartype en oppervlakte. Uw persoonlijke behandeltraject wordt besproken met uw huidtherapeut tijdens de intake die vooraf gedaan wordt.

Meer weten over electrisch ontharen? Wij adviseren u graag