Ontharen

Overmatige haargroei kan door zowel mannen als vrouwen als vervelend worden ervaren. Vrouwen ervaren vooral de haargroei in het gezicht, oksels, bikinilijn en op de benen als storend. Zelf epileren, harsen of scheren is vaak niet effectief genoeg omdat haartjes snel terug groeien. De lasertechniek fotothermolyse van Streutker Mediskin biedt hierbij de oplossing.

Permanent ontharen door laseren

Bij fotothermolyse wordt de huid zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte. Het pigment in het haartje neemt de lichtenergie op, de energie zet zich om in warmte en vernietigt of beschadigt het haartje inclusief het haarzakje. Onze laserapparatuur heeft een koelsysteem dat de bovenlaag van de huid beschermt en het prikkelende gevoel tijdens de behandeling vermindert. Fotothermolyse is het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid.

Bikinilijn ontharen door laseren

In de zomer gaat u waarschijnlijk de strijd weer aan met het weghalen van de haartjes in en rond de oksels en de bikinilijn. Wellicht is uw wapen tijdens die strijd een scheermesje, een harsstrip of een ontharings-crème geweest. Na een paar dagen is de strijd alweer verloren, want de haartjes zijn al snel weer terug. Gelukkig is deze strijd niet meer nodig. Bij Streutker Mediskin helpen we u voorgoed van haren rond oksels en bikinilijn af met een laserbehandeling. Onze huidtherapeuten zijn gediplomeerd en speciaal opgeleid voor deze laserbehandeling.

Laser ontharen

Ontharen door laseren minder pijnlijk

Ontharen met de lasertechniek fotothermolyse verkleint de kans op het ontsteken van de haarzakjes omdat de haren grotendeels verwijderd worden. Bij Streutker Mediskin passen wij fotothermolyse veelvoudig toe. De huid wordt daarbij zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte. Het pigment in het haartje neemt de lichtenergie op, de energie zet zich om in warmte en vernietigt of beschadigt het haartje inclusief het haarzakje. De behandeling kan als pijnlijk ervaren worden, maar de pijn wordt verminderd door het koelsysteem van de laserapparatuur die de bovenlaag van de huid beschermt.

Definitief ontharen mannen

Als moderne man wilt u het liefst zo snel en zo veel mogelijk van ongewenste haargroei af. Een haarloze borst en rug is het meest populair, maar ook het ontharen van oksels, liezen, schaamstreek, billen en benen komt voor. Een gladde, haarvrije huid is tenslotte veel mooier en voelt hygiënischer. De haren in de baard en schaamstreek worden weggehaald om rode bultjes en huidirritaties te voorkomen. Veel mannen voelen zich veel prettiger zonder wilde haardos op het bovenlichaam.

Aantal laser-ontharingsbehandelingen

Het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken varieert. Onze huidtherapeuten zijn gediplomeerd en speciaal opgeleid voor deze laserbehandeling. De kosten voor ontharen verschillen per behandelgebied. Wanneer u ervoor kiest om u te laten ontharen door een van onze huidtherapeuten, dan is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert met pincet of de touwtjesmethode of harst. U mag de haren wel afknippen of scheren. Eventueel kunt u ook kiezen voor een ontharings-crème die geen huidirritaties veroorzaakt.

Hypertrichose

Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de kaaklijn. Haren op de armen worden langer en nemen in aantal toe. Ook de onderbenen en romp zijn vaak zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de pubertijd.

Hirsutisme

Bij Hirsutisme treedt er haargroei op waar mannen meestal haar ontwikkelen. Op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben, zoals op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek, verschijnt meer en dikker haar. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan normaal.

Oorzaken

Hormonen kunnen de oorzaak zijn van hypertrichose en hirsutisme, maar het kan ook aangeboren zijn. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke (androgene) hormonen. Ook zijn er vrouwen die een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed hebben.

In het kort

  • Definitief ontharen
  • Mooie gladde huid
  • Geen ongewenste haargroei

Prijs en vergoeding

Definitief ontharen kan vanaf € 50 per behandeling. Meerdere behandelingen zijn noodzakelijk voor een optimaal resultaat. De duur en de prijs van laserontharing zijn afhankelijk van uw huid, haartype en oppervlakte. Uw persoonlijke behandeltraject wordt besproken met uw huidtherapeut in de intake die vooraf gedaan wordt.

Meer weten over ontharen? Wij adviseren u graag