Gespecialiseerd in Oedeemtherapieën

Oedeem (uitspraak 'eudeem') is een opeenhoping van extracellulair vocht in weefsel. Dit veroorzaakt een zwelling zonder toename van het aantal cellen. Bekende vormen van oedeem zijn de zwelling van de huid bij een reactie op een insectenbeet of brandnetelsteek (urticaria) en het oedeem van de onderbenen dat vele oorzaken kan hebben.

Door middel van oedeemtherapie helpt de huidtherapeut van Streutker Mediskin uw vochtophopingen te verwijderen, die zijn ontstaan door een stoornis in het lymfestelsel. Om Lymfoedeem te beperken hanteren de huidtherapeuten van Streutker Mediskin verschillende technieken.

Oedeemtherapie

Door manuele lymfedrainage (een speciale massagetechniek) te combineren met compressietherapie (het aanbrengen van zwachtels of elastische kousen) zorgt onze huidtherapeut ervoor dat het vocht beter wordt afgevoerd.

Verder lezen

Lipoedeem behandeling

Lipoedeem is een pijnlijke aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over het lichaam. Er ontstaan plaatselijke vetophopingen op heupen, dijen, onderbenen, binnenkant van knieën of armen, die niet beïnvloed worden door gewichtsvermindering en sporten.

Verder lezen

Littekens verwijderen

Littekens zijn ontsierende en vaak gevoelige huidafwijkingen die ontstaan bij verstoring van de wondgenezing. Voor littekens verwijderen zijn verschillende technieken, zoals medische camouflage van verkleuringen, chemische peelings bij acne-littekens of licht- en lasertherapie.

Verder lezen

Cellulite behandeling

Cellulite of sinaasappelhuid is de verkleving van onderhuids vet. Door het onderhuidse bindweefsel te masseren (endermologie) kan cellulite verminderen of zelfs verdwijnen.

Verder lezen

Lymfoedeem behandeling

Bij lymfoedeem wordt door een stoornis van het lymfevatenstelsel weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt onder andere (pijnlijke) zwellingen en stijfheid.

Verder lezen

Huidprobleem

De huid is het grootste en het meest kwetsbare orgaan van het lichaam. Je huid goed in de gaten houden op huidaandoeningen is daarom ook van belang.

Streutker Mediskin heeft de expertise in huis van alle huidaandoeningen. Door de medische scholing kunnen wij veel behandelingen zelf uitvoeren bij Streutker Mediskin.

Huidverbetering

Er is meer mogelijk dan u denkt. Een doffe huid met bruine vlekken? Rimpels, vermoeide uitdrukking, rode vlekken? De uitgebreide behandelmogelijkheden van Streutker Mediskin bieden voor elk type huid verbetermogelijkheden.

Uw huidverbetering is in goede handen bij onze gediplomeerde huidtherapeuten. Bij ons kunt u terecht voor onder andere: huidverjonging, acne, laserbehandelingen, tatoeageverwijdering, ontharing, peelings, cellulite, pigmentvlekken, couperose.

Oedeemtherapie op maat

In een persoonlijk intakegesprek kunt u uw klachten en verwachtingen met de huidtherapeut van Steutker Mediskin bespreken en wordt de kwaliteit van uw huid gemeten. De informatie die voortkomt uit deze intake vormt samen met eventuele andere medische gegevens de basis van het huidtherapeutische onderzoek. Hierna wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Voor een succesvolle behandeling is de motivatie van de patiënt onmisbaar. Tijdens en na de behandelingen kijkt u samen met de huidtherapeut naar de resultaten om vast te stellen of de behandelingen het voor u beoogde effect hebben.