Licht- en lasertherapie

De Streutker Mediskin huidtherapeuten maken gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van licht- en lasertherapie en ze boeken hiermee de beste resultaten.

De behandeling

Het gevoel dat licht- en lasertherapie op de huid geeft, wordt weleens vergeleken met een elastiekje dat op de huid schiet. Verdoving tijdens de behandeling is niet nodig. Na de behandeling zal uw huid wat rood verkleuren door de warmte die is ontwikkeld. Deze roodheid verdwijnt na ongeveer een dag. Soms kan het zijn dat de behandeling tegen couperose wat zwelling van de huid geeft. Dit kan een paar dagen aanhouden. Goed koelen na de behandeling helpt zwelling en roodheid grotendeels te voorkomen.
Licht- en lasertherapie wordt succesvol toegepast bij:

Couperose

De vaatjes in je benen reageren op het nauwkeurig afgestelde energieniveau en de golflengte van de laser. De roodheid in de huid absorbeert de energie van het licht en/of de laser en zet deze om in warmte. Als reactie op de ontwikkelde warmte stolt het bloed in het bloedvaatje, waardoor het vaatje onzichtbaar wordt. Kijk voor meer informatie op de pagina vaatafwijkingen .

Pigmentvlekken

Pigment kan zich in de huid ophopen, wat een donkere verkleuring geeft. Licht- en lasertherapie kan daarbij een uitkomst bieden. Het pigment reageert op het nauwkeurig afgestelde energieniveau en de golflengte. Het licht of de laser gaat dwars door de oppervlakkige huid heen en verpulvert in de diepte van de huid het pigment. De resterende kleinere stukjes pigment worden dan afgevoerd waardoor de verkleuring vermindert. Na de behandeling met lichttherapie zal de huid lichte schilfering/korstvorming krijgen. Wanneer de korst verdwijnt, is de pigmentvlek lichter of verdwenen. Bij overtollig pigment zijn er diverse licht- en/of lasertherapie mogelijkheden bij Streutker Mediskin. Deze mogelijkheden bespreken we tijdens een intakegesprek. Kijk voor meer informatie op de pagina pigmentstoornissen .

Overbeharing

Ontharen door lasertherapie (fotothermolyse) verkleint de kans op het ontsteken van de haarzakjes omdat de haren grotendeels verwijderd worden. Bij Streutker Mediskin passen wij deze techniek vaak toe. Fotothermolyse is een moderne epileermethode met laser. De huid wordt zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte en het pigment dat zich in het haartje bevindt, neemt de lichtenergie op. Deze energie zet zich om in warmte en vernietigt of beschadigt het haartje, inclusief het haarzakje. Onze laserapparatuur heeft een koelsysteem dat de bovenlaag van de huid beschermt en het prikkelende gevoel tijdens de behandeling vermindert. Kijk voor meer informatie op de pagina overbeharing .

(Acne-) littekens

De fractional laser wordt gebruikt om littekens te behandelen. De laser zorgt dat de structuur van de huid verbetert en heeft op hypertrofische littekens een schurende werking waardoor de huid vlakker wordt. Bij hypertrofische littekens heeft het een verstevigende en verdikkende werking waardoor de littekens opgevuld worden. Hierdoor zijn bijvoorbeeld acne-littekens erg goed te behandelen. Kijk voor meer informatie op de pagina littekens .

Huidverjonging

In de dieper gelegen huidlagen, waar het licht van de fractional laser wordt omgezet in warmte, bevinden zich collageenstrengen. Collageen is de bouwsteen van de huid en het zorgt ervoor dat de huid glad, strak en elastisch blijft. Wanneer we ouder worden, rekken de collageenstrengen uit en onze huid wordt slapper en er ontstaan rimpeltjes. Door verwarming trekken de strengen weer samen en wordt er ook een natuurlijk genezingsproces in gang gezet waardoor nieuw collageen ontstaat. Dit alles zorgt ervoor dat de huid gladder wordt, poriën verkleinen en rimpeltjes verminderen.

Beschermen tegen Uv-stralen

Wij raden u aan om de te behandelen huid goed tegen de zon te beschermen, van zo’n vier tot zes weken voor de eerste behandeling tot vier à zes weken na de laatste behandeling. Smeer voor een goede bescherming meerdere keren per dag uw huid in met zonnebrandcrème van SPF25 of hoger. Veel zonlicht, veelvuldig saunagebruik en alcohol kunnen de couperose verergeren. Aanleg kan ook een rol spelen bij het ontstaan van nieuwe vaatjes in de toekomst. Een nabehandeling na een aantal jaren kan nodig zijn.

Niet krabben

Afhankelijk van het resultaat kan de behandeling worden herhaald. Krabben aan korstjes en/of schilfertjes als gevolg van de behandeling kan littekenvorming veroorzaken. Wij raden dit dan ook af. Je mag de huid wel insmeren met een daarvoor bedoelde crème.

In het kort

  • Moderne en veilige behandeling
  • Voor diverse aandoeningen
  • Huidverjonging

Prijs en vergoeding

Behandelingen met licht- en lasertherapie kan vanaf € 75. Vergoeding is afhankelijk van de aandoening. Vraag onze huidtherapeut naar vergoedingen door uw zorgverzekeraar.

Meer weten over licht- en lasertherapie? Wij adviseren u graag