Steelwratjes verwijderen

Steelwratjes komen meestal voor in het gezicht, op de hals en onder de oksels. Bij coagulatie branden we het steeltje door, zodat het steelwratje los komt van de huid. Na de behandeling kan er een klein korstje ontstaan dat er na enkele dagen vanzelf afvalt.

Fibroom verwijderen

Fibromen, ook wel wild vlees of steelwratjes genoemd, zijn goedaardige, kleine gezwellen op de huid. Behandeling van fibromen is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wenselijk zijn. Onze huidtherapeut kan fibromen verwijderen met coagulatie en/of lasertherapie. Kijk voor meer informatie op de pagina coagulatie .
We onderscheiden:

  • Weke fibromen
  • Harde fibromen

 

Steelwrat

Weke fibromen

Weke fibromen of fibroma molle bevinden zich meestal in de hals, onder de oksels, onder de borsten, in de liezen of op het bewegende ooglid.

Harde fibromen

Harde fibromen of fibroma pendulans komen minder voor en bevinden zich voornamelijk op armen en benen. Ze voelen aan als een hard schijfje.

Hoe ontstaan fibromen?

Het is niet helemaal duidelijk hoe fibromen ontstaan. Wel is er een relatie met overgewicht en hormonen. Vaak ontstaan fibromen bij vrouwen na de menopauze.

In het kort

  • Ontsierende wratten verwijderen
  • Eenvoudige ingreep
  • Snel resultaat

Prijs

Steelwratjes of fibromen verwijderen door coagulatie kan vanaf € 50.

Meer weten over de steelwratjes verwijderen? Wij adviseren u graag