Pigmentvlekken verwijderen

Bij pigmentstoornissen is er te veel of juist te weinig pigment in de huid aanwezig. Onze huidtherapeut behandelt patiënten met hyperpigmentatie (teveel pigment) en met hypopigmentatie (te weinig pigment).

Pigmentvlekken in de huid verwijderen

Onze huidtherapeut kan per pigmentstoornis uit verschillende behandelmethodes kiezen. De keuze wordt bepaald door de grootte en de locatie van de pigmentvlek, de diepte waarop de pigmentlaag zich bevindt en de concentratie van het pigment in de huid. Laseren is voor pigmentvlekken een veel gebruikte behandeling.

pigment

Lentigo verwijderen

Een lentigo wordt ook wel ouderdomsvlek of levervlek genoemd. Ouderdomsvlekken en storende, goedaardige moedervlekken kunnen met licht- en lasertherapie en rood/blauw lichttherapie behandeld worden. Ook met microdermabrasie, cryotherapie en medische/chemische peelings worden mooie resultaten behaald.

Melasma verwijderen

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een goedaardige bruine verkleuring in het gelaat bij vrouwen die zwanger zijn, de pil gebruiken of hormoonmedicatie krijgen. Behandeling is niet noodzakelijk, maar als een melasma niet geleidelijk en snel genoeg verdwijnt, kan behandeling nuttig zijn. Onze huidtherapeut kan met behulp van licht- en lasertherapie en rood/blauw lichttherapie het aanwezige pigment verminderen en/of camoufleren. Dat kan ook met microdermabrasie, microneedling, medische/chemische peelings of camouflagetherapie.

Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) verwijderen

Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is een goedaardige rode tot bruine verkleuring van de huid. Behandeling van PIH is niet noodzakelijk, maar onze huidtherapeut kan storende pigmentvlekken behandelen met chemische peelings of licht- en lasertherapie. In verband met een verhoogd risico op pigmentverschuivingen in de omliggende huid is een donkere huid lastiger te behandelen dan een lichte huid.

Vitiligo verwijderen

Vitiligo is een onschuldige, maar soms ontsierende aandoening. Door het verdwijnen van pigmentcellen verliezen delen van de huid en haren hun kleur, met name in het gezicht, op de handen en in de schaamstreek. Er ontstaan dan melkwitte vlekken in verschillende vormen en groottes. Behandeling van vitiligo is niet noodzakelijk en geeft vaak ook geen volledig herstel. In aanvulling op mogelijke behandelingen met hormooncrèmes (corticosteroïden), lichttherapie (PUVA en UVB) kan onze huidtherapeut u helpen om met een zeer goed dekkende camouflagecrème de witte vlekken zo goed mogelijk te verbergen. Kijk voor meer informatie op de pagina camouflagetherapie .

Naevus verwijderen

Een naevus of moedervlek is een goedaardige en soms verheven vlek op de huid die licht tot donker van kleur is. Er zijn diverse behandelmethodes om moedervlekken te verwijderen. Kijk voor meer informatie op de pagina moedervlekken .

In het kort

  • Pigmentafwijking verminderen
  • Pigmentvlekken in de huid verwijderen
  • Ouderdomsvlekken verwijderen

Prijs en vergoeding

Pigmenttherapie kan vanaf € 75 voor drie behandelingen. Een vergoeding is mogelijk, afhankelijk van de aandoening. Vraag onze huidtherapeut naar vergoedingen door uw zorgverzekeraar.

Meer weten over pigmentvlekken verwijderen? Wij adviseren u graag