Peeling

Met een chemische peeling vernieuwt de huid zichzelf, waardoor pigmentvlekken, fijne lijntjes en acnelittekens verminderen. Daarnaast maakt de peeling de huidstructuur fijner.

Chemische peeling of fruitzuurpeeling

Bij een chemische peeling brengen we een chemisch middel op uw huid aan waardoor het beschadigde, verdikte huidoppervlak afschilfert en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Hierdoor krijt u weer een stevigere huid. Een peeling wordt regelmatig gebruikt voor de behandeling van acne, een acne peeling.
De meeste peelings hebben een van de volgende bestanddelen:

  • Alphahydroxyzuur (AHA, zoals glycolzuur)
  • Betahydroxyzuur (BHA, ook bekend als salicylzuur)
peeling

Alphahydroxyzuur (AHA)

Doordat AHA de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert, gaat de huid er gezonder en egaler uitzien. Het huidpeelingeffect van alphahydroxyzuur is onder andere afhankelijk van het percentage zuur in het product en de pH-waarde van het product. Producten voor thuisgebruik mogen een zuurpercentage hebben van maximaal 10%. Wanneer het percentage zuur boven de 30% komt, mag het alleen worden toegepast door huidtherapeuten en artsen.

Betahydroxyzuur (BHA)

BHA is afgeleid van alphahydroxyzuur (AHA). Waar AHA’s in water oplosbaar zijn, zijn BHA’s in vet oplosbaar doordat ze een extra koolstofverbinding bevatten. Doordat salicylzuur in vet oplosbaar is, kan het tot diep in de poriën van de huid werken. Het lost overtollig talg in de poriën op en vermindert daarmee de kans op verstoppingen en ontstekingen.

Effecten van huidpeeling

Er zijn verschillende sterktes in huidpeelings. Oppervlakkige huidpeelings geven een minder drastisch resultaat dan een gemiddelde of diepere peeling, zoals trichloorazijnzuur (TCA) of fenol. Diepere peelings zijn effectiever, maar hebben meer risico op bijwerkingen. Laat u daarom goed voorlichten door onze gediplomeeronze huidtherapeuten.
Een peeling zorgt ervoor dat fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuringen minder zichtbaar worden, de huidstructuur en de aanmaak van collageen verbeteren en dat mee-eters verminderen.

 

In het kort

  • Een peeling maakt de huid gladder, jonger en frisser
  • Een peeling maakt rimpels minder zichtbaar en de huid wordt steviger
  • Een peeling vervaagt pigmentvlekken

Prijs en vergoeding

Een peelingbehandeling kan vanaf €58. Voor een peeling door onze huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vraag onze huidtherapeut naar vergoedingen door uw zorgverzekeraar.

Aantal behandelingen

Vanaf de eerste behandeling ziet u resultaat na de herstelperiode. Meerdere behandelingen geven een beter en langduriger resultaat.

Selecteer uw locatie

Een peeling is mogelijk in de locaties Almere, Lelystad en Oldebroek.

Meer weten over peeling? Wij adviseren u graag