Peelings

Met een chemische peeling vernieuwt de huid zichzelf, waardoor pigmentvlekken, fijne lijntjes en acnelittekens verminderen. Daarnaast maakt de peeling de huidstructuur fijner.

Peelings

Een peeling is de ideale behandeling om uw huid weer te laten stralen, vitaliteit terug te brengen en oneffenheden op te lossen. De hersteltijd van de huid na een peeling is afhankelijk van de diepte waarin de peeling wordt uitgevoerd. Voorafgaand aan een peeling dient de huid 14 dagen thuis voorbehandeld te zijn met de door de huidtherapeut geadviseerde producten. Ook in de tijd na de peeling dient de huid nabehandeld te worden met de door de huidtherapeut geadviseerde producten. Dit om het meest optimale resultaat te behalen.

young-woman-taking-off-peeling-mask-P9ZSJBW-min

 

         

Thuispeeling kit     

Streutker Mediskin biedt een thuispeeling kit aan, bestaande uit:

 • Reinigingsproduct à Exfoliating cleanser van ZO Skin Health
 • Scrub à Exfoliating polish van ZO Skin Health
 • Preplotion à ZO Skin Health
 • Peelingvloeistof à Mesoestetics
 • Hydrating crème à ZO Skin Health
 • Een aanbreng pad
 • Drie gaasjes,
 • 1 steriel naaldje
 • Gebruiksaanwijzing

Retinol peeling (thuis peeling) 1% retinol

De zeer krachtige, ingekapselde retinol thuispeeling levert continu actieve ingrediënten af, die een drastische verbetering aan de huidstructuur, pigmentvlekken. Vitamine C, E en A, bieden multi-antioxidant bescherming en helpen tegen toekomstige huidveroudering. Hydratanten en lipiden herstellen de huidbarriere en de tekenen van de droge, doffe teint. Deze peeling gebruikt u volgens voorschrift van de huidtherapeut 2 keer per dag thuis.

Enzymatische peeling (thuis peeling) 

De ZO Skin Health enzymatic thuispeeling  maakt gebruik van een enzymatisch proces om de epidermis, (de bovenste huidlaag) te vernieuwen zodat de huid zachter, steviger en helderder wordt. Deze peeling maakt een ongelijkmatige, ruwe huidtextuur gladder en herstelt de doffe tint in de huid.

Na het reinigen van de huid dit product aanbrengen en 1 tot 3 uur laten intrekken. Na 3 uur het product er af wassen en eventuele vervolgproducten aan brengen. Of gebruik ’s avonds voor het slapen gaan en laat het een nacht intrekken. Gebruik 2 tot 3 maal per week.

Glycolzuur  20% 35% 50% 70%

Een glycolzuurpeeling is Geschikt voor de antiverouderingsbehandeling met de bedoeling de celvernieuwing te stimuleren, de huid te hydrateren en rimpels te verminderen.

Salicylzuur  (10% 20% 30%)

Een salicylzuurpeeling is bij uitstek aangewezen om acnéhuiden en huiden met talgproblemen te behandelen. Hij veroorzaakt een gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid en reinigt de poriën.

Melkzuur (Latic 30% 40% 50%)

Een melkzuurpeeling verhoogt de productie van de collageen- en elastinevezels, hydrateert de hoornlaag van de huid en remt de dehydratatie af door een barrière te vormen. Deze peeling is zeer geschikt voor een gevoelige huid en een huid met rosacea. De huid wordt gestimuleerd  en de barrière laag wordt versterkt  De verblekende eigenschappen van het melkzuur zorgen ervoor dat vlekjes vervagen en de huid egaal wordt.

Azelan  (salicylzuur 20% Azelaic 20%)

Azelanpeeling is aangewezen bij de behandeling van de vette huid, verzacht huidoneffenheden van de acné huid, de fotoveroudering en rimpels. Verfijnt ook de huidkorrel.

Melanostop (Acide azélaïque 20% Résorcinol 10% Acide phytique 6%)

Melanostoppeeling is geschikt voor de verslapte vette, acné en hypergepigmenteerde huid.

Amandelzuur 30% 40% 50%

Een Amandelzuurpeeling stimuleert het celvernieuwingsproces, werkt op de hyperpigmentatie van de huid die veroorzaakt wordt door de blootstelling aan de zon en zal donkere vlekjes die na acne zichtbaar zijn gebleven verhelderen. Hij veroorzaakt een gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid en een deel van de diepere huidlaag waardoor er een regeneratie van de collageen- en elastinevezels is.

Modified Jessner  (salicylzuur 14% melkzuur 14%  citric acid  8%)

De Jessnerpeeling is een peelbehandeling van de fotoverouderde huid dankzij zijn regenererende en herstellende actie op de huid. Vlekken, acné en gematigde veroudering.

ZO Skinhealth facial stimulator peeling  ( salicylzuur, citroenzuur en melkzuur)

De Zo Skinhealth stimulatorpeel zorgt voor een frisse uitstraling van het gelaat. De peeling verminderd fijne lijntjes en geeft u een heldere teint terug. De peeling bevat ontstekingsremmede ingrediënten die celvernieuwing stimuleert en poriën verfijnt uw huid ziet er opgefrist uit.

Piruvex (Pyruvisch zuur 40% + Lactisch zuur 10%)

Piruvexpeeling een intensieve en zeer efficiënte behandeling van de ernstig fotoverouderde huid. Of een huid met littekens na acne.

Melano plus  (Trichloroacetic 20% Kojic Acid 4% Farulic acid 1% Bexaretinyl complex)

Melanopluspeeling is een zelfneutraliserende, diepere depigmenterende peeling. Ideaal voor behandeling van gepigmenteerde laesies. Geschikt voor het gelaat, hals, handen en het lichaam.

Trichloorazijnzuur ( TCA 15% soft 35%)

Een TCA peeling is een middeldiepe peeling Verzacht de huidoneffenheden na acné- en hypergepigmenteerde huid. Geschikt voor de antiverouderingsbehandeling met het doel de celvernieuwing, de collageen- en elastinevezels te bevorderen. Hydrateert de huid en vervaagt diepe en oppervlakkige rimpels. Aanbevolen voor fototypes I, II et III.

ZO Skinhealth 3 step peeling (17% salicylzuur, 10% trichloorazijnzuur TCA 5% melkzuur 6% retinol).

De Zo Skinhealth 3step peel is een middeldiepe peeling die dermale celsimulatie geeft waardoor er collageen- en elastinevezels aangemaakt worden. Door de 6% concentratie van retinol en meervoudig werkzame stoffen om de gezondheid van de huid significant te verbeteren en vele tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Ondersteunt de barrièrefunctie van de huid Verbetert het vermogen van de huid zichzelf te herstellen en te vernieuwen. Biedt bescherming van antioxidanten, DNA-herstel en ontstekingsremmende voordelen. De huid wordt gedurende enkele weken voorafgaand aan de peeling voorbereidt met ZO Skinhealth producten.

Verwachte reacties en overige overwegingen  bij een ZO Skinhealth 3 step peeling.

Op dag 3 begint de exfoliatie die tot vijf dagen aan kan houden. Roodheid, droogheid, jeuk, prikkelend gevoel. Trek schilferende huid nooit los. Gebruik een schaar om loshangende huid af te knippen. Huid kan er donkerder uit zien tijdens de genezing, hetgeen normaal is en in de loop van de hersteltijd verhelderd.

 

 

In het kort

 • Een peeling maakt de huid gladder, jonger en frisser
 • Een peeling maakt rimpels minder zichtbaar en de huid wordt steviger
 • Een peeling vervaagt pigmentvlekken

Prijs en vergoeding

Een peelingbehandeling kan vanaf €58. Voor een peeling door onze huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vraag uw zorgverzekering wat zij voor u vergoeden.

Aantal behandelingen

Vanaf de eerste behandeling ziet u resultaat na de herstelperiode. Meerdere behandelingen geven een beter en langduriger resultaat.

Selecteer uw locatie

Een peeling is mogelijk in de locaties Almere, Lelystad en Oldebroek.

Meer weten over peeling? Wij adviseren u graag