Couperose behandeling

Vaatafwijkingen kunnen het gezicht en decolleté ontsieren. Onze huidtherapeut helpt patiënten met couperose, spider naevus en rosacea om de gevolgen van vaatproblemen te verminderen of te laten verdwijnen.

Behandelingen couperose

Onze huidtherapeut verwijdert couperose veelal met licht- en lasertherapie en coagulatie. Hebt u niet zozeer last van couperose, maar wel van algehele roodheid (diffuse roodheid) van de huid, dan kan camouflagetherapie, een IPL/laserbehandeling of een andere couperose behandeling ook uitkomst bieden. Deze couperose behandelingen worden ook gebruikt om spider naevus te verwijderen. Spider naevus wordt ook wel spinnenkop of spinvormig adertje genoemd.

Behandelingen:

  • Licht- en lasertherapie
  • Coagulatie
  • Camouflagetherapie
couperose laser

Licht- en lasertherapie

De vaatjes in uw benen reageren op het nauwkeurig afgestelde energieniveau en de golflengte van de laser. De roodheid in de huid absorbeert de energie van het licht en/of de laser en zet deze om in warmte. Als reactie op de ontwikkelde warmte stolt het bloed in het bloedvaatje, waardoor het vaatje onzichtbaar wordt. Kijk voor meer informatie op de pagina vaatafwijkingen .

Coagulatie

Coagulatie is een techniek om goedaardige huidaandoeningen weg te branden. Met een fijn naaldje worden de vaatjes die de couperose veroorzaken dicht gebrand.

Camouflagetherapie

Bij camouflagetherapie ligt het accent op instructie door onze huidtherapeut zodat u de camouflage zelf kunt aanbrengen. Kijk voor meer informatie op de pagina camouflagetherapie.

Wat kunt u zelf doen?

Bij couperose kunt u het beste overmatige blootstelling aan zon en temperatuurschommelingen vermijden en voorzichtig zijn met alcoholgebruik en roken.

In het kort

  • Roodheid in het gezicht verdwijnt
  • Egalere huid
  • Verwijdert couperose

Prijs en vergoeding

Een couperose behandeling kan vanaf €75. Voor de behandeling van vaatafwijkingen door onze huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vraag onze huidtherapeut naar vergoedingen door uw zorgverzekeraar.

Aantal behandelingen

Direct resultaat. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de therapie.

Selecteer uw locatie

Couperose verwijderingen zijn mogelijk in de locaties Almere, Lelystad en Oldebroek.

Meer weten over de couperose behandeling? Wij adviseren u graag