Acne-behandeling

Een acne-behandeling door onze huidtherapeut in Almere, Lelystad of Oldebroek kan onder andere bestaan uit het manueel reinigen van de huid, het aanbrengen van chemische peelings, rood/blauw lichttherapie, licht- of lasertherapie, microdermabrasie en/of camouflagetherapie. Acne-littekens kunnen onder andere worden aangepakt door middel van lasertherapie, chemische peeling, microneedling of microdermabrasie.
Hieronder leest u meer over de acne-behandelingen van Streutker Mediskin.

Acne-behandeling in onze praktijken:

  • Microdermabrasie
  • Chemische en fruitzuur peeling
  • Acne littekens verwijderen
ACNE_(BEFORE)_1

Microdermabrasie

Een microdermabrasie behandeling is een veilige mechanische peeling. Met behulp van diamantkoppen worden dode huiddelen weggeschuurd. Hierna komt een zachte en gezonde huid tevoorschijn. Microdermabrasie is een oppervlaktepeeling die uitermate geschikt is voor het verminderen van littekens. Ook actieve acne kan met deze acne-behandeling zeer effectief worden behandeld.

Chemische en fruitzuur peeling

Oude littekens of littekens ten gevolge van acne kunnen worden vervaagd door chemische peeling. Deze peeling haalt geleidelijk de bovenste laag cellen van de huid weg. Hierdoor vlakken littekens af en wordt de huid egaler. Ook de fruitzuurpeeling stimuleert de aanmaak van huidcellen. Deze acne-behandeling heeft een reinigend en verjongend effect en zorgt voor huidverbetering. Het zogenaamde glycolzuur, een reeks organische fruitzuren, stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Dit heeft een gunstig effect op de vermindering van acne.

Acne-littekens verwijderen

Littekens ten gevolge van acne kunnen vooral in het gelaat zeer storend zijn. Door de ontstekingen die bij acne vaak voorkomen, kunnen naderhand littekentjes ontstaan. Vaak zijn er dan ‘putjes’ zichtbaar. Ook voor het verwijderen van acne-littekens kunt u bij ons terecht. Afhankelijk van of de littekens oppervlakkig zijn of de ‘putjes’ dieper in de huid liggen, kunnen deze worden vervaagd door chemische peeling of microdermabrasie.

Voorkom acne-problemen

Veelgestelde vragen in onze praktijk zijn:

  • Wat te doen tegen acne?
  • Wat helpt tegen puistjes?
  • Hoe puistjes te voorkomen?

Het is belangrijk om overtollige olie, vuil en zweet dagelijks te verwijderen. Uw gezicht meer dan twee keer per dag wassen, kan acne echter erger maken. Was uw gezicht niet met agressieve reinigingsmiddelen die de huid uitdrogen. Gebruik een alcoholvrije reiniger. Onze huidtherapeuten geven advies om de kans op terugkeer van acne te voorkomen.

In het kort

  • Maak een einde aan puisten
  • Voorkom littekens
  • Een gezonde huid

Prijs en vergoeding

Een acne-behandeling kan vanaf €42,50. Vraag onze huidtherapeut naar vergoedingen door uw zorgverzekeraar.

Aantal behandelingen

Na enkele behandelingen ziet u duidelijk resultaat. Acne hoeft geen probleem te zijn.

Selecteer uw locatie

Acne behandelingen zijn mogelijk op de locaties Almere, Lelystad en Oldebroek.

Meer weten over de acne behandeling? Wij adviseren u graag