Acne-behandeling

Een acne-behandeling door onze huidtherapeut in Almere, Lelystad of Oldebroek kan onder andere bestaan uit het manueel reinigen van de huid, het aanbrengen van chemische peelings, rood/blauw lichttherapie, licht- of lasertherapie, microdermabrasie en/of camouflagetherapie. Acne-littekens kunnen onder andere worden aangepakt door middel van lasertherapie, chemische peeling, microneedling of microdermabrasie.
Hieronder leest u meer over de acne-behandelingen van Streutker Mediskin.

Acne-behandeling in onze praktijken:

 • ZO Skin Health
 • Diepte reinigingen
 • Microneedling
 • Microdermabrasie
 •  Peelings
 • Laser behandelingen
 • Acne littekens verwijderen
acme

ZO Skin Health

Met het getting skin ready programma van ZO Skin Health pakken we acne meteen aan. Het programma bestaat uit een reiniger met 2%salicylzuur, scrub en de oil control pads met 2%saliclzuur. Door de hoge concentratie salicylzuur zal de huid minder vet worden en zullen ontstekingen en mee-eters verdwijnen.  Zo nodig kan er de acnecontrol creme ingezet worden.

ZO Skin Health - Getting Skin Ready™ - Radiant Skin Starts With ...

Microneedling

Bij microneelding worden er gecontroleerd kanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt  celvernieuwing gestimuleerd en zullen littekentjes verminderen.

Chemische peelings

Oude littekens of littekens ten gevolge van acne kunnen worden vervaagd door chemische peeling. Deze peeling haalt geleidelijk de bovenste laag cellen van de huid weg. Hierdoor vlakken littekens af en wordt de huid egaler. Peeling stimuleert de aanmaak van huidcellen. Deze acne-behandeling heeft een reinigend en verjongend effect en zorgt voor huidverbetering.

Acne-littekens verwijderen

Littekens ten gevolge van acne kunnen vooral in het gelaat zeer storend zijn. Door de ontstekingen die bij acne vaak voorkomen, kunnen naderhand littekentjes ontstaan. Vaak zijn er dan ‘putjes’ zichtbaar. Ook voor het verwijderen van acne-littekens kunt u bij ons terecht. Afhankelijk van of de littekens oppervlakkig zijn of de ‘putjes’ dieper in de huid liggen, kunnen deze worden vervaagd door peeling, microneedling of laser.

 

Microdermabrasie

Een microdermabrasie behandeling is een veilige oppervlakkige polijsting van de huid. Met behulp van diamantkoppen worden dode huiddelen weggeschuurd. Hierna komt een zachte en gezonde huid tevoorschijn. Microdermabrasie is een oppervlaktepeeling die uitermate geschikt is voor het verminderen van littekens. Ook actieve acne kan met deze acne-behandeling zeer effectief worden behandeld.

Voorkom acne-problemen

Veelgestelde vragen in onze praktijk zijn:

 • Wat te doen tegen acne?
 • Wat helpt tegen puistjes?
 • Hoe puistjes te voorkomen?

Het is belangrijk om overtollige olie, vuil en zweet dagelijks te verwijderen. Uw gezicht meer dan twee keer per dag wassen, kan acne echter erger maken. Was uw gezicht niet met agressieve reinigingsmiddelen die de huid uitdrogen. Gebruik een alcoholvrije reiniger. Onze huidtherapeuten geven advies om de kans op terugkeer van acne te voorkomen.

In het kort

 • Maak een einde aan puisten
 • Voorkom littekens
 • Een gezonde huid

Prijs en vergoeding

Een acne-behandeling kan vanaf €42,50. Vraag onze huidtherapeut naar vergoedingen door uw zorgverzekeraar.

Aantal behandelingen

Na enkele behandelingen ziet u duidelijk resultaat. Acne hoeft geen probleem te zijn.

Selecteer uw locatie

Acne behandelingen zijn mogelijk op de locaties Almere, Lelystad en Oldebroek.

Meer weten over de acne behandeling? Wij adviseren u graag