
Behandeling
Op deze pagina vind je alle behandelingen die wij bij Streutker Mediskin uitvoeren.
De huidtherapeuten in de praktijk zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Huidterapeuten vallen onder de wet Beroepen en de individuele gezondheidszorg. Streutker Mediskin en onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.
We blijven ons continue ontwikkelen en zijn op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van huidtherapie.
Onze huidtherapeut behandelt zowel acne als acnelittekens, vaak in samenwerking met een huisarts of medisch specialist. De huidtherapeuten van Streutker Mediskin kunnen diverse behandelingen uitvoeren om acne en acnelittekens aan te pakken zoals chemische peelingen, microdermabrasie of lasertherapie. Op basis van de intake kiezen wij samen met jou de juiste behandelmethode.
Basisbehandeling
De basisbehandeling van acne bestaat onder andere uit reiniging van de huid, gevolgd door een mechanische peeling. Hierna volgt een manuele dieptereiniging van de huid waarbij onzuiverheden zoals mee-eters en ontstekingen verwijderd worden. Na een chemische peeling krijg je vervolgens eventueel een intens herstellende crèmes mee, om het huidherstel thuis na de behandeling te bevorderen. Hieronder zullen wij dieper ingaan op verschillende onderdelen van de behandeling, en we noemen een aantal andere methodes om acne te behandelen.
Dieptereiniging
Tijdens de dieptereiniging worden mee-eters en ontstekingen verwijderd. Mee-eters zijn vaak de oorzaak van ontstekingen, welke pigmentvlekjes of littekens tot gevolg kunnen hebben. In combinatie met een chemische peeling en goede nabehandeling kan acne door dieptereiniging al sterk verminderen.
Chemische peeling
Alfa-Hydroxyzuren (AHA), ook wel fruitzuren genoemd, zijn hoofdzakelijk extracten van natuurlijke oorsprong. Ze hebben een uniek effect op de structuur van de huid. Zo lossen zij dode huidcellen op waardoor talg makkelijker de huid uit kan en niet gaat ophopen, waardoor ontstekingen en mee-eters kunnen worden voorkomen. Behandeling met deze zuren noemen we een chemische peeling. Door de huid te behandelen met een glycolzuur kunnen ook littekens bijvoorbeeld worden vervaagd. Op den duur kunnen deze zelfs helemaal verdwijnen. Na de chemische peeling ontstaan vaak huidreacties. Roodheid, schilfertjes en korstjes zijn hier voorbeelden van. Bij chemische peelingen adviseren wij vaak bepaalde producten aan om de behandeling optimaal te laten werken. Deze producten kan je op onze webshop vinden. Onze huidtherapeut informeert hier graag over.
Microdermabrasie
Een microdermabrasie behandeling is een veilige mechanische peeling. Met behulp van diamantkoppen worden dode huiddelen weggeschuurd. Hierna komt een zachte, gezonde huid tevoorschijn. Microdermabrasie is een oppervlaktepeeling die uitermate geschikt is voor het verminderen van littekens, maar ook actieve acne kan met microdermabrasie zeer effectief worden behandeld.
Coresa behandelingen
Bij Streutker bieden we twee Coresa behandelingen aan. Tijdens deze behandelingen gebruiken we uitsluitend Coresa maskers en lotions. Mogelijkheid één is een acnebehandeling. Met een combinatie van zuren laten we op een veilige manier de huid vernieuwen. Er vormen zich velletjes en korstjes op de huid in de loop van de dagen na de behandeling. De Bio-dieptepeeling van Coresa is een peeling die dieper in de huid doordringt dan de acnebehandeling. De peeling zorgt voor een flinke vernieuwing van de opperhuid. Met deze behandeling is een prachtig resultaat te behalen!
Voor meer informatie over Acne en het ontstaan van de aandoening, kan je terecht op onze pagina over aandoeningen zoals Acne.
|
|
Deze mensen gingen jou voor:
“Na jaren een onrustige huid gehad te hebben met pigmentvlekken, zie ik nu een positieve verandering door de peelingen.” Chavaz, 30 jaar
“De littekens op mijn rug zijn veel minder geworden, ik durf nu zelfs weer zonder t-shirt te lopen.” Stan, 21 jaar
Vergoedingen
Zorgverzekeraars vergoeden de meeste huid-therapeutische behandelingen vanuit het aanvullende pakket. Acne behandelingen kunnen vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Je kunt bij de zorgverzekeraar informeren naar de geldende voorwaarden.
Onze huidtherapeut helpt je om pigmentvlekken, vaatafwijkingen en littekens professioneel te camoufleren met behulp van camouflageproducten.
Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. De huidtherapeuten van Streutker Mediskin helpen jou om pigmentvlekken, vaatafwijkingen en littekens professioneel te camoufleren met behulp van camouflageproducten.
Door middel van camouflagetherapie worden huidskleur-afwijkende aandoeningen minder zichtbaar gemaakt. Pigmentatiestoornissen, couperose, brandwonden, littekens, wijnvlekken en spataderen komen in aanmerking voor deze therapie.
Bij camouflagetherapie ligt het accent op instructie door onze huidtherapeut zodat je de camouflage zelf dagelijks of wanneer nodig kan aanbrengen. De huidtherapeuten van Streutker Mediskin werken met het Dermacolor camouflage systeem en oxygenetics camouflage. Deze lijn, die veel pigment bevat, is ontwikkeld om matig tot ernstige huidproblemen geheel te camoufleren. De producten zijn gemakkelijk aan te brengen en zijn geschikt voor alle huidtypes. De lijn is hypo-allergeen en is klinisch getest.
Voor meer informatie over kleurafwijkingen of littekens, kan je terecht op onze pagina aandoeningen, waar je alles kunt vinden over pigmentstoornisen, vaatafwijkingen en littekens.
Onze huidtherapeut brandt kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weg. Deze methode is geschikt voor sommige fibromen en andere oneffenheden op de huid en sommige vaatafwijkingen.
Coagulatie is een techniek waarbij goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn:
- Couperose
- spider naevus, ook wel spinnenkop of spinvormig adertje genoemd
- kleine verhevenheden op de huid, zoals moedervlekken, bultjes en wratjes
Spider naevi en bloedblaartjes zijn rode, verwijde vaatjes. Met coagulatie wordt met een heel fijn naaldje het vaatje dicht gebrand. Na de behandeling kan de huid er enige tijd rood zien en er kunnen kleine korstjes ontstaan, deze vallen er na enkele dagen vanzelf af.
Steelwratjes komen veel voor in het gezicht, op de hals en onder de oksels. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratje los komt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat er na enkele dagen vanzelf afvalt.
Gerstekorrels zijn kleine cysten (een gevulde holte) van de huid. Meestal gaat het om talrijke, geelwitte knobbeltjes, ter grootte van een speldenknop, die met name rond de ogen voorkomen. Deze zeer oppervlakkige gestekorrels zijn gevuld met opeengehoopte verhoornde talgkliercellen. Wanneer de gestekorrels niet spontaan verdwijnen kan coagulatie een oplossing zijn. Met een dun naaldje wordt de gestekorrel aangeprikt waardoor de inhoud week wordt en door het lichaam wordt afgevoerd. Wanneer de gestekorrels groot zijn kan onze huidtherapeut deze ook met een steriel naaldje openen en de inhoud verwijderen.
Elektrische epilatie is een methode om storende haren ‘definitief’ te verwijderen. Met een stroomstootje via een minuscuul naaldje beschadigt de huidtherapeut het haarzakje.
Een techniek die de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast is elektrische epilatie. Bij deze relatief goedkope behandeling, die geschikt is voor alle haarkleuren, steekt onze huidtherapeut een naald langs de haar in het haarzakje. Door het geven van een stroomstootje wordt warmte toegevoegd waardoor de haar met wortel en al wordt vernietigd.
Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk helemaal verdwijnen. Het is mogelijk dat er na verloop van tijd toch weer enkele haren terugkomen, daarom spreken wij liever van haarreductie in plaats van definitief ontharen. Aangezien elektrische ontharing een tijdrovend en inspannend proces is (zowel voor de huidtherapeut als de patiënt) is de methode vooral geschikt voor ongewenste haargroei op kleine oppervlaktes. Afhankelijk van de grootte van het oppervlakte en de dikte van de haar varieert de behandelperiode van enkele maanden tot jaren. Voor donkere haren op een groter oppervlak raden wij lasertherapie aan.
Elektrische epilatie is niet pijnloos, maar doordat onze huidtherapeut de stroomsterkte kan aanpassen aan de individuele behoefte van de patiënt is de behandeling voor iedereen draaglijk te maken.
Na de behandeling kan de behandelde huid er rood uitzien en warm aanvoelen. Ook kunnen er bultjes op de huid ontstaan op de plekken waar de haren zijn verwijderd/behandeld. De roodheid en bultjes trekken na korte tijd weg. Ook de warmte trekt binnen korte tijd uit de huid en de huid kan zich vrij snel herstellen na een epilatiebehandeling. Aan eventueel (later) ontstane korstjes of pukkeltjes mag niet worden gekrabd, hierdoor kunnen littekens ontstaan.
Na epileren of harsen lijkt het of de haar na een week alweer terugkomt. Maar het gaat om een andere haar, precies ernaast. Haren komen pas na zes tot twaalf weken terug. Als je besluit om je te laten ontharen door een van onze huidtherapeuten, is het belangrijk dat je zelf niet meer epileert met een pincet, harst, waxt of de touwtjesmethode gebruikt. Je mag de haren wel afknippen of scheren.
Om de resultaten zo goed en snel mogelijk te kunnen bereiken is het van belang deze genoemde adviezen in acht te nemen.
Elektrische epilatie is geschikt voor:
- Relatief kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht.
- Alle haarkleuren.
- Grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden.
- Dunne haren die niet met lichttherapie (laser, IPL, VPL) verwijderd kunnen worden.
Als de haren dik en donker zijn, of als het behaarde oppervlak groot is en elektrische epilatie te tijdrovend wordt, zal de huidtherapeut behandeling met de laser of fotothermolyse aanbevelen.
Voor informatie over de symptomen en het ontstaan van overbeharing, kan je onze pagina over overbeharing raadplegen.
Een intensieve bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfevocht, vermindert vetophopingen en verzacht verhard (litteken)weefsel.
Endermologie
Endermologie is een intensieve bindweefselmassage. De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen, en verzacht verhard (litteken)weefsel.
Endermologie wordt succesvol toegepast bij:
- vastzittende vetophopingen (Panniculose)
- Lipoedeem
- bestraalde huid
- pijn aan spieren en gewrichten
- littekens door een trauma (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)
- zwangerschapsstriemen
- huidverslapping
- na liposculptuur of liposuctie
Wat houdt de behandeling in?
Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van een LPG-apparaat. De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig, maar pijnloos, gemasseerd. Het is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.
Tijdens de behandeling wordt een ‘bodysuit’ gedragen. Hierdoor glijden de cilinders beter over het lichaam en wordt de huid beschermd.
Resultaat
Vet- en vochtophopingen nemen af en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.
De huidtherapeut kan u preventief controleren en adviezen geven om de kans op huidkanker te verkleinen. Aan huidkankerpatiënten biedt de huidtherapeut begeleiding en nazorg.
Na een behandeling tegen kanker zijn er vaak huidveranderingen merkbaar. Dit kan in het behandelde gebied zijn, door bijvoorbeeld bestraling maar ook de rest van huid kan veranderen door chemotherapie of andere medicatie. In veel gevallen is er ook een litteken aanwezig als gevolg van een operatie en kunnen er vochtophopingen (oedeem / seroom) ontstaan. Door een juiste huidverzorging kan de huid weer (deels) herstellen. Bij Streutker Mediskin geven onze huidtherapeuten een passend advies over de huidverzorging.
Bestraalde huid
Tijdens en na radiotherapie kan de huid veranderen in het gebied waar de bestraling plaats vindt of heeft plaats gevonden. Hier kan de huid droog en schilferig worden of juist vettig. Daarnaast is de huid vaak rood en dun. In een later stadium is het mogelijk dat de bestraalde huid een donkere verkleuring toont of dat er vaatjes zichtbaar zijn.
Het is van belang dat de bestraalde huid goed verzorgt wordt. Een aantal algemene adviezen:
- Gebruik tijdens de bestraling geen producten waar zilverstoffen in zijn verwerkt.
- Was de huid met lauwwarm water zonder zeep, of met een pH-neutrale zeep zonder parfum of alcohol.
- Probeer bij een jeukende huid niet te krabben, maar gebruik talkpoeder.
- Smeer de (gesloten) huid 1 à 2 keer per dag in met een pH-neutrale crème zonder parfum of alcohol.
- Stel het bestraalde gebied niet bloot aan felle zon of zonnebank.
- Gebruik in bad (amandel)olie in plaats van badschuim.
- Dep de huid droog in plaats van droogwrijven.
- Gebruik geen pleisters op de bestraalde huid.
Onze huidtherapeut geeft na het beoordelen van de huid een persoonlijk advies op het gebied van huidverzorgingsproducten en eventuele behandelmogelijkheden. Het is mogelijk om de “warmte” uit de huid te krijgen door bepaalde verbandmiddelen, bijvoorbeeld Elastogel. Ook bij zenuwpijn naderhand kan dit tot een behandelmogelijkheid dienen.
Huidverandering door medicatie
Na behandeling met chemotherapie vindt er verandering plaats in de huid. De huid kan droger worden en sneller verouderen. In sommige gevallen is het mogelijk dat door medicatie zoals hormoontabletten, acne of (dons)overbeharing ontstaat. Een droge huid is vaak vochtarm en daarom is een hydraterende crème voor zowel gelaat als lichaam goed om te gebruiken. Deze hydraterende crèmes zijn te vinden in onze webshop.
Onze huidtherapeut kan een advies geven over wat een goede crème is. Tevens is het van belang om een zonbescherming te gebruiken met een hoge beschermingsfactor (minimaal spf25), om zonverbranding te voorkomen. Een goede zonbescherming is te vinden in onze webshop.
Bij het ontstaan van puistjes of overbeharing (door hormoontherapie) kan de huidtherapeut een behandeling op maat aanbieden. Probeer zelf niet aan de puistjes te zitten om eventuele littekentjes te voorkomen.
Litteken en vochtophopingen
Na de operatie ontstaat er een litteken. Soms kan een litteken klachten geven zoals, een strak of pijnlijk gevoel. Door middel van een speciale massagetechniek verbetert de huidtherapeut de doorbloeding, hierdoor wordt de huid soepeler. Tevens is het mogelijk camouflage aan te laten meten bij een cosmetisch storend litteken. Na een operatie is het ook mogelijk dat er vochtophoping ontstaan door het beschadigen of verwijderen van lymfeklieren. De huidtherapeut kan hierbij verschillende behandelmethoden toepassen.
|
|
Deze mensen gingen je voor:
“Door de bestraling was mijn huid helemaal stuk gegaan. De huidtherapeut heeft erg goed kunnen bijdragen in het herstel van de huid.” - Mevr. L. van den Dracht
“Door de hormoontherapie kreeg ik erg last van puistjes in mijn gezicht. Door de behandeling en de producten van de huidtherapeut zag mijn huid er weer een stuk rustiger uit.” - Mevr. P. Slager
“Mijn litteken voelde erg strak aan waardoor ik mijn arm niet goed kon bewegen. Door de massagebehandelingen van de huidtherapeut gaat dat nu weer veel beter.” - Mevr. I. Lodewijks
Onze huidtherapeut heeft een actieve rol in de nazorg en begeleiding van vrouwen met borstkanker; dermatografie, littekenmassage en oedeemtherapie worden succesvol toegepast.
Streutker Mediskin is de totaalleverancier van mamma-care. Oedeemtherapie, borstprothese, lingerie, badmode, therapeutisch elastische kousen en de haarwerkspecialist: alles onder één dak! Wij kunnen jou behandeltraject volgen en aangeven welke behandelmethode geschikt is op welk moment. Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar diverse aanbieders en steeds opnieuw je verhaal te vertellen. Daarnaast blijft het contact persoonlijk en goed op elkaar afgestemd. Dát vinden wij belangrijk bij Streutker Mediskin.
Lymfoedeem
Lymfoedeem betekent letterlijk vochtophoping. Het lymfestelsel is een reinigings- en afweersysteem, dat bestaat uit lymfevaten en lymfeknopen die door het gehele lichaam lopen. Voor meer informatie over de symptomen en het ontstaan van lymfoedeem, kan je de pagina lymfoedeem raadplegen.
Behandeling
Met manuele lymfedrainage, oedeem en fibrosegrepen, Marnitz-therapie, ambulante compressietherapie of lymfetaping zorgt de huidtherapeut er onder andere voor dat het vocht wordt afgevoerd. Daarnaast kan de huidtherapeut een drukgolf-apparaat (lymfepress) gebruiken. Endermologie is een techniek waarbij de lymfeafvoer door middel van een mechanische massage wordt gestimuleerd. Voor meer informatie over deze behandelingen, kan je de pagina’s oedeemtherapie en endermologie raadplegen.
Therapeutische kousen
De therapeutische elastische kousen (TEK) geven een constante druk aan de buitenkant van arm of been. Voor meer informatie kan je de pagina therapeutisch elastische kousen raadplegen.
Borstprotheses
Bij Streutker Mediskin kan je terecht voor het aanmeten van een borstprothese, aangepaste lingerie en badmode. Wij leveren diverse modellen en maten van merken zoals Anita, Amoena en Silima, ook uit voorraad. Zo zijn er vol- en lichtgewicht protheses waarvan veelal de lichtgewichtprotheses uitermate geschikt zijn voor cliënten met Lymfoedeem. Daarnaast zijn er plakprotheses welke op de huid worden aangebracht, deelprotheses voor na een borst besparende operatie en zwemprotheses die chloorbestendig zijn. Iedere prothese heeft zijn specifieke eigenschappen waardoor er voor iedere vrouw een passende prothese geadviseerd kan worden. Tevens zijn er accessoires beschikbaar om het draagcomfort van protheses en bh’s te vergroten zoals bh-verlengstukjes, siliconen schouderpads en onderhoudsproducten om de levensduur van protheses te verlengen. Tijdens een consult met de mamma-care adviseur zal zij je adviseren over de best passende mogelijkheden.
Samenstelling prothese
Een borstprothese is gemaakt van siliconen: een veelzijdig, milieuvriendelijk materiaal dat het menselijk borstweefsel zo natuurlijk mogelijk nabootst. De borstprothese neemt de warmte van het lichaam over waardoor deze zacht aanvoelt. Tegenwoordig zijn de borstprotheses zo ontwikkeld dat de warmte uitstekend wordt gereguleerd. Daardoor kunnen ook mensen die veel transpireren of een gevoelige huid hebben een borstprothese vaak zonder problemen dragen.
Badmode
Voor de zomer zijn er diverse bikini’s, tankini’s en badpakken verkrijgbaar waarin een prothese kan worden gedragen. Het voordeel van deze badmode is dat het decolleté vaak wat hoger gesloten is en de bandjes wat minder smal. Dit om ‘inkijk’ en het insnoeren van bandjes te voorkomen. Kom vooral langs om te zien wat er tegenwoordig voor prachtige badmode te verkrijgen is!
Haarwerkspecialist
Mooi, weelderig haar is bepalend voor je uiterlijk. Een eigentijds kapsel dat perfect bij je past geeft een zelfverzekerd gevoel en dát straalt je uit. Wanneer natuurlijk haar voor jou (tijdelijk) niet vanzelfsprekend is, kunt je vertrouwen op de Haarwerkspecialist. Samen met jou vinden we het model, de kleur, uitvoering en bevestigingsvorm die bij je passen. Kaalheid is vervelend, maar In Balans maakt een haarwerk uitzoeken als shoppen naar een nieuwe óf vertrouwde look. De Haarwerkspecialist is nu ook bij Streutker Mediskin aanwezig! Om een afspraak te maken kan je terecht bij onze medewerkers of telefonisch contact opnemen.
Vergoeding
Oedeembehandelingen worden veelal vergoed vanuit de zorgverzekeraar. In eerste instantie uit de aanvullende verzekering met vervolgens vergoeding vanuit de basisverzekering. Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering. De frequentie van vergoeding en het aantal paar kousen verschilt per verzekeraar. Borstprotheses worden na de behandeling van borstkanker vergoed vanuit de basisverzekering. Bh’s en accessoires horen niet bij deze vergoeding. Een haarwerk wordt tijdens de behandeling van kanker vergoed vanuit de basisverzekering. Daarnaast kan er vanuit een aanvullende verzekering een extra vergoeding worden gegeven.
|
|
Bij Streutker Mediskin als totaalleverancier van mamma-care kan je terecht voor:
- Oedeemtherapie
- Therapeutisch elastische kous (TEK) / compressiekous
- Borstprothese
- Lingerie
- Badmode
- Advies huidverzorging
- Haarwerken
Deze mensen gingen je voor:
”Na een aantal behandelingen kon ik mijn armen beter bewegen en verdween de pijn.” – Mw. de Vries, 54 jaar
“De borstprothese en aangepaste bh geven mij weer een stukje zelfvertrouwen terug, en er is volop keuze.” - Mw. de Jong, 45 jaar
“Als ik in de spiegel kijk zie ik mijzelf. En dat met een haarwerk, dat had ik niet gedacht!” - Mw. Asters 36 jaar
“Niemand ziet dat ik een prothese draag.” – Mw. de Vries, 65 jaar
“De prothese in mijn nieuwe bh geeft meer zekerheid.” – Mw. V. Wageningen, 47 jaar
“Ik had niet verwacht uit zoveel mooie bh’s te kunnen kiezen.” – Mw. Draaijer, 55 jaar
Bij Streutker Mediskin volgen we alle ontwikkelingen op de voet, en sluiten wij hier met onze behandelingen naadloos op aan. Huidverjongingsbehandelingen die wij aanbieden bij Streutker Mediskin zijn: Microneedling, Microdermabrasie, peelingen, LPG/Endermologie en behandelingen met de ablatieve gefractioneerde laser.
De volgende behandelingen zetten wij in om de huid te verbeteren en te verjongen:
Bij Microneedling maakt onze huidtherapeut gebruik van een vibrerende pen met daarin een kopstukje met minuscuul kleine naaldjes. Met behulp van een speciale naaldtechniek worden er hele kleine gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid gestimuleerd en vernieuwd de huid zich.
Microdermabrasie is een intensieve peeling. Tijdens de peeling wordt de huid vacuüm gezogen en tegelijkertijd met microkristallen behandeld. Door de behandeling verdwijnen de dode huidcellen en is de huid beter in staat belangrijke stoffen op te nemen. De huid verjongt zich.
Streutker Mediskin biedt diverse peelingen aan. Tijdens de behandeling wordt op een gecontroleerde manier een dun laagje van de huid verwijderd. Peelingen kunnen de conditie van de huid positief beïnvloeden en zorgen ervoor dat een vale, doffe of grauwe huid weer kan stralen. Deze peelingen hoeven niet te veel te kosten.
Endermologie is een intensieve bindweefselmassage. De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen, en verzacht verhard (litteken)weefsel. De behandeling is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert. De doorbloeding bevordert de afvoer van lymfevocht en afvalstoffen. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.
De ablatieve gefractioneerde laser stimuleert de collageenvorming in de huid. Collageen is de bouwsteen van de huid en zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Wanneer we ouder worden rekken de collageenstrengen uit, de huid wordt slapper en er ontstaan rimpels. Door de verwarming van de ablatieve gefractioneerde laser trekken de strengen weer samen en wordt de huid gladder.
De Streutker Mediskin huidtherapeuten maken gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van licht- en lasertherapie, en boeken hiermee de beste resultaten.
De behandeling
Het gevoel dat het licht- en lasertherapie op de huid geeft wordt wel eens vergeleken met een elastiekje dat op de huid schiet. Verdoving tijdens de behandeling is niet nodig. Na de behandeling zal je huid wat rood verkleuren door de warmte die is ontwikkeld. Deze roodheid verdwijnt na ongeveer een dag. Soms kan het zijn dat de behandeling tegen couperose wat zwelling van de huid geeft. Dit kan een paar dagen aanhouden. Goed koelen na de behandeling helpt zwelling en roodheid grotendeels te voorkomen.
Beschermen tegen Uv-stralen
Wij raden je aan de te behandelen huid goed tegen de zon te beschermen, van zo’n vier tot zes weken voor de eerste behandeling, tot vier à zes weken na de laatste behandeling. Smeer voor een goede bescherming meerdere keren per dag je huid in met zonnebrandcrème van SPF25 of hoger. Veel zonlicht, veelvuldig saunagebruik en alcohol kunnen de couperose verergeren. Aanleg kan ook een rol spelen bij het ontstaan van nieuwe vaatjes in de toekomst. Een nabehandeling na een aantal jaren kan nodig zijn.
Niet krabben
Afhankelijk van het resultaat kan de behandeling worden herhaald. Krabben aan korstjes en/of schilfertjes die ten gevolge van de behandeling zijn ontstaan, kan littekenvorming veroorzaken. Wij raden dit dan ook af. Je mag de huid wel insmeren met een daarvoor bedoelde crème.
Licht- en lasertherapie wordt succesvol toegepast bij:
couperose
De vaatjes in je benen reageren op het nauwkeurig afgestelde energieniveau en de golflengte van de laser. De roodheid in de huid absorbeert de energie van het licht- en/of de laser, en zet deze om in warmte. Als reactie op de ontwikkelde warmte zal het bloed in het bloedvaatjes stollen, waardoor het vaatje onzichtbaar wordt. Voor meer informatie kan je de pagina vaatafwijkingen raadplegen.
pigmentvlekken
Pigment kan zich in de huid ophopen, wat een donkere verkleuring geeft. Licht- en lasertherapie kan daarbij een uitkomst bieden. Het pigment reageert op het nauwkeurig afgestelde energieniveau en de golflengte. Het licht of de laser gaat dwars door de oppervlakkige huid heen en verpulvert in de diepte van de huid het pigment. De resterende kleinere stukjes pigment worden dan afgevoerd waardoor de verkleuring vermindert. Na de behandeling met lichttherapie zal de huid lichte schilfering/korstvorming krijgen. Wanneer de korst verdwijnt zal de pigmentvlek lichter zijn geworden of verdwenen zijn. Bij overtollig pigment zijn er diverse licht en/of lasertherapie mogelijkheden beschikbaar binnen Streutker Mediskin. De mogelijkheden bespreken we tijdens een intakegesprek. Voor meer informatie kan je de pagina pigmentstoornissen raadplegen.
overbeharing
Ontharen middels lasertherapie (fotothermolyse) verkleint de kans van het ontsteken van de haarzakjes omdat de haren grotendeels verwijderd worden. Bij Streutker Mediskin passen wij deze techniek veelvoudig toe. Fotothermolyse is een moderne epileermethode met laser. De huid wordt zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte en het pigment dat zich in het haartje bevindt, neemt de lichtenergie op. Deze energie zet zich om in warmte en vernietigt of beschadigt het haartje inclusief het haarzakje. Ons laserapparatuur heeft een koelsysteem, dat de bovenlaag van de huid beschermt en het prikkelende gevoel tijdens de behandeling vermindert. Voor meer informatie kan je de pagina overbeharing raadplegen.
(acne) littekens
De Fractional Laser wordt gebruikt om littekens te behandelen. De laser zorgt dat de structuur van de huid verbetert en heeft op hypertrofische littekens een ‘schurende’ werking waardoor de huid vlakker wordt. Bij hypotrofische littekens heeft het een verstevigende en verdikkende werking waardoor de littekens opgevuld worden. Hierdoor zijn bijvoorbeeld acne-littekens erg goed te behandelen. Voor meer informatie kan je de pagina littekens raadplegen
huidverjonging
In de dieper gelegen huidlagen, waar het licht van de Fractional Laser wordt omgezet in warmte, bevinden zich collageenstrengen. Collageen is de bouwsteen van de huid, het zorgt ervoor dat de huid glad, strak en elastisch blijft. Wanneer we ouder worden rekken de collageenstrengen uit: de huid wordt slapper en er ontstaan rimpeltjes. Door verwarming trekken de strengen weer samen. Ook wordt er door de verwarming een natuurlijk genezingsproces in gang gezet: nieuw collageen ontstaat. Dit alles zorgt ervoor dat de huid gladder wordt, poriën verkleinen en rimpeltjes verminderen.
StreutkerMediskin_couperose_pigment
Onze huidtherapeut helpt bij de verzorging van je probleemvoeten.
Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten! Daarom is het ook logisch dat je voeten extra aandacht verdienen.
Je kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij geeft jouw voeten de behandeling die ze nodig hebben.
Een medische pedicure is een pedicure die naast de diabetische en reumatische voeten ook overige risicovoeten kan behandelen. Onze medische pedicure is er om jouw eelt en likdoorns te verwijderen, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en om nagelproblemen op te lossen. Ze kan alle probleemvoeten verzorgen, zoals diabetische, reumatische, verwaarloosde, spastische en oudere voeten. Ze kent alle technieken zoals het maken van ortheses, het plaatsen van nagelbeugels, vilttechnieken en siliconen teenstukjes maken. Zij zal adviezen geven, klachten opsporen en deze zoveel mogelijk wegnemen.
De huidtherapeut kan met een laser ongewenste tatoeages en permanente make-up effectief en veilig verwijderen.
De huidtherapeut kan met een laser ongewenste tatoeages en permanente make-up effectief en veilig verwijderen.
Behandeling
De ultrakorte lichtflitsen uit de laser breken de ingekapselde pigmentbolletjes in de huid tot microscopisch kleine deeltjes af. De witte bloedcellen van ons immuunsysteem ruimen deze deeltjes binnen enkele weken op. De huid wordt tijdens de behandeling warm en rood en de lichtflitsen voelen als elastiekjes die tegen de huid springen. Door de huid tijdens de behandeling te koelen, is de behandeling goed te verdragen. De huid herstelt zich binnen een aantal dagen.
Het aantal behandelingen dat nodig is om de tatoeage (definitief) te verwijderen, is afhankelijk van een groot aantal factoren die onder het kopje ‘resultaat en bijwerkingen’ vermeld worden.
Resultaat en bijwerkingen
Het resultaat van de laserbehandeling varieert per persoon en is afhankelijk van een groot aantal factoren zoals:
- de grootte en de diepte van uw tatoeage
- de kleur(en) in uw tatoeage
- de hoeveelheid inkt per oppervlakte-eenheid
- het soort tatoeage
- de ouderdom van uw tatoeage
- de gebruikte pigmenten (inkten)
- de plaats waar de tatoeage is aangebracht
- of er meerdere tatoeages over elkaar gezet zijn
- de professionaliteit van de tatoeëerder
- de gevoeligheid van uw huid
- uw huidtype
- allergieën
- medicijngebruik
- uw afweersysteem
- uw levenswijze
- goede nazorg
De laser richt zich op pigmenten in uw huid. Als uw huid van nature (te)veel pigment bevat, kunnen er vervelende huidreacties ontstaan, zoals verbranding, blaren, lichte en/of donkere pigmentvlekken. De pigmentverkleuringen trekken doorgaans binnen enkele maanden weer bij naar uw normale pigmentkleur. Soms zitten er metalen in de inkt die tot verkleuringen kunnen leiden.
Een mogelijke bijwerking is littekenvorming. Littekens kunnen ontstaan als de door de laser verhitte pigmenten de huid te sterk verwarmen. Ook infecties van de huid kunnen littekenvorming veroorzaken. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.
Wanneer de tatoeage verdwenen is, zal het resultaat blijvend zijn. Heel soms zien we op de plek waar de tatoeage verwijderd is een lichte waas. Deze waas kan met een jaar verdwenen zijn.
Nazorg
De eerste twee uur na de behandeling kan de huid branderig aanvoelen. Een icepack kan hiervoor verlichting bieden. In de dagen na de behandeling kunnen er korstjes of blaartjes ontstaan op de behandelde plekken. Laat deze het liefst met rust. Grotere blaren kunnen eventueel met een gesteriliseerde naald doorgeprikt worden.
Het is verstandig om de huid na iedere behandeling goed te verzorgen. Een goed gehydrateerde huid herstelt beter en sneller en voert de inkt beter af. Houd de tatoeage gedurende de hele behandelperiode uit de zon. Naarmate de huid minder pigment bevat, verdwijnt de inkt beter en blijft het risico op pigmentverkleuringen beperkt.
Littekens zijn huidafwijkingen die ontstaan tijdens een verstoorde genezing van wonden. De huidtherapeut kan helpen om litteken-gerelateerde klachten te verminderen.
Onze huidtherapeut kan met speciale massagetechnieken de doorbloeding verbeteren, de huid weer soepel maken en de cosmetische ontsieringen van littekens verminderen. Voor meer informatie over de verschillende littekens, kan je de pagina littekens raadplegen.
Littekenmassage bij een atrofisch litteken
Het doel van littekentherapie is om de doorbloeding rondom en in het litteken te verbeteren. Door een goede doorbloeding wordt de huid rondom het litteken beter gevoed, waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid vermindert. Daarnaast wordt eventuele pijn verminderd. Onze huidtherapeuten gebruiken speciale massagegrepen die zijn gericht op de doorbloeding en het herstel van de cellen. Afhankelijk van het type litteken kan een zachte of juist stevige massage nodig zijn. Om een goed resultaat te krijgen, wordt deze massagetechniek vaak herhaald.
Littekenmassage bij een hypertrofisch litteken
Om een hypertrofisch litteken te verminderen is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te starten met de behandeling. Dit voorkomt dat het litteken groeit en moeilijker te behandelen is. Het doel van de therapie is om het litteken soepeler te maken en om een betere doorbloeding te krijgen. In het begin mag het litteken zelf niet behandeld worden omdat het nog moet herstellen, maar de huid eromheen mag wel behandeld worden. De huidtherapeut kan gebruik maken van siliconenproducten om het litteken tot rust te brengen, de roodheid te verminderen en het litteken soepeler te maken. De behandeling met de CO2-laser is ook erg toepasbaar bij hypertrofische littekens.
Littekenmassage bij hypertrofische littekens door brandwonden
Bij brandwonden moet de huid heel licht gemasseerd worden. Dit omdat trekbewegingen van de huid bepaalde cellen beïnvloeden, die een negatieve invloed op het litteken kunnen hebben. Deze massage moet vaak herhaald worden en doordat dit zacht gebeurt, werkt deze massage ook pijn-verminderend. Wanneer het litteken ‘goed’ genezen is kan er wat steviger gemasseerd worden. Met deze methode wordt geprobeerd om het litteken losser van de onderlaag te krijgen, waardoor het minder trekkerig aanvoelt. Als de huid soepeler is, wordt de huid beweeglijker en wordt het litteken minder pijnlijk. Vanwege het herstel van het litteken, wordt eerst de huid om het litteken heen gemasseerd voordat het litteken zelf gemasseerd wordt.
Siliconenpleisters
Siliconenpleisters zijn bedoeld voor het op maat behandelen van zowel oud als nieuw hypertrofisch- en keloïd littekenweefsel (Een keloïd is een goedaardig gezwel van littekenweefsel en kan flinke proporties aannemen). Het kan ook bij pas gesloten wonden (bijvoorbeeld bij brandwonden en postoperatieve wonden) gebruikt worden, ter voorkoming van de vorming van hypertrofisch en keloïd littekenweefsel. Siliconenpleisters zijn zelfklevend, wasbaar en opnieuw te gebruiken. Siliconenpleisters bevorderen de soepelheid en de flexibiliteit van littekens, en verminderen pijn, roodheid en jeuk. Bovendien zijn siliconenpleisters een ideaal verband om directe wrijving op de huid te voorkomen.
Fractional-laser
Naast huidverbetering wordt de Fractional-laser ook gebruikt om littekens te behandelen. De laser zorgt dat de structuur van de huid verbetert en heeft op hypertrofische littekens een ‘schurende’ werking, waardoor de huid vlakker wordt. Bij atrofische littekens heeft het een verstevigende en verdikkende werking, waardoor de littekens opgevuld worden. Hierdoor zijn bijvoorbeeld acnelittekens erg goed te behandelen.
Acnelittekens
Littekens ten gevolge van acne kunnen vooral in het gelaat zeer storend zijn. Door de ontstekingen die bij acne vaak ontstaan kunnen naderhand littekentjes ontstaan. Vaak zijn dan ‘putjes’ zichtbaar. Afhankelijk van of de littekens oppervlakkig zijn of de ‘putjes’ dieper in de huid liggen, kunnen deze worden vervaagd door chemische peelingen of microdermabrasie.
Chemische peeling
Oude littekens of littekens ten gevolge van acne kunnen worden vervaagd door chemische peelingen. Deze peelingen halen geleidelijk de bovenste laag cellen van de huid weg. Hierdoor vlakken littekens af en wordt de huid egaler. Voor meer informatie over de chemische peeling, kan je de pagina acnetherapie raadplegen.
Door middel van oedeemtherapie helpt de huidtherapeut uw vochtophopingen te verwijderen, die zijn ontstaan door een stoornis in het lymfestelsel.
Om Lymfoedeem te beperken hanteren de huidtherapeuten van Streutker Mediskin verschillende technieken.
Hieronder lees je meer over Endermologie, Marnitz-therapie, therapeutisch elastische kous, manuele lymfedrainage, lymftaping en zwachtelen.
Endermologie
Endermologie is een intensieve bindweefselmassage. De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen, en verzacht verhard (litteken)weefsel. Voor meer informatie kan je de pagina Endermologie raadplegen.
Marnitz-therapie
De Marnitz-therapie is een flexzone-therapie. Resultaat met de Marnitz-therapie is in veel gevallen al na één behandeling te merken. Het verlicht pijn, heft bewegingsbeperkingen op en lymfe wordt beter afgevoerd.
Therapeutisch elastische kous
De therapeutische elastische kousen (TEK) geven een constante druk aan de buitenkant van arm of been. Voor meer informatie kan je de pagina therapeutisch elastische kousen raadplegen.
Manuele lymfedrainage
Onder manuele lymfedrainage wordt het manueel (met de handen) draineren van de weefvloeistof (lymfe) naar de lymfevaten verstaan. Manuele lymfedrainage is een zachte massage op de droge huid die de functie van het lymfesysteem tracht te ondersteunen. Dit gebeurt door middel van draaiende pompbewegingen met de binnenkant van de hand. Het stimuleert de lymfecirculatie in het bindweefsel en daarmee de afvloed van de lymfe door de lymfevaten. Door deze methode wordt het oedeem verminderd en worden schadelijke stoffen afgevoerd.
Lymftaping
Lymftaping kan een onderdeel zijn van de oedeemtherapie dat uitermate geschikt is om de lymfedrainage te stimuleren. Het wordt aangebracht op het afvoergebied van het desbetreffende oedemateus lichaamsdeel. De speciale tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid. Lymftaping tilt de huid een beetje op waardoor het lumen van de lymfangionen wordt geopend. Er ontstaat een vermindering van druk op de bloedvaten waardoor de afvoer van lymfevocht wordt bevorderd. Lymftaping is geen behandeling op zich. Het is een aanvulling op bijvoorbeeld manuele lymfedrainage.
Zwachtelen
Het hoofddoel van zwachtelen is het terugdringen van oedeem zodat het aangedane gebied weer een stabiele omvang krijgt. Door het aanleggen van zwachtels wordt van buitenaf een continue druk gegeven. Deze druk gaat het uittreden van vocht tegen en ondersteunt de afvoer van lymfe. Een ander gunstig effect is dat de ‘spierpomp’ beter werkt. Door de tegendruk van het verband drukken kleine spierbewegingen, het onderhuidse weefsel en de huid steeds tegen het verband aan. Elke spierbeweging werkt dan als een soort pomp. Veel lichaamsbeweging heeft daarom een ondersteunend effect op de zwachtels. De zwachtels worden aangelegd als er nog geen stabiele situatie is. Wanneer de omvang van de arm of het been stabiel is, kan een therapeutisch elastische kous worden aangemeten.
Onze huidtherapeut helpt je bij het vinden van een goede therapeutisch elastische kous.
In het kort:
- ‘Steunkousen’ heten officieel therapeutisch elastische kousen (TEK).
- Elastische kousen zijn ook in dunnere versies en verschillende kleuren te krijgen.
- Draag de elastische kousen zo trouw mogelijk, dit bevordert en behoudt het resultaat.
Een goede therapeutische elastisch kous kan veel comfort opleveren. Onder andere bij patiënten met Lymfoedeem, Lipoedeem, spataderen (Varices) en open benen (Ulcus Cruris) is een goede kous van belang. Datzelfde geldt voor mensen met staande beroepen en zwangere vrouwen.
Door de vele misverstanden over kousen wordt het belang ervan vaak onderschat. Let op: wat in de volksmond vaak doorgaat als steunkousen zijn meestal kousjes en panty’s uit de winkel die lichte steun geven. De naam therapeutisch elastische kous (TEK) geeft aan dat het in werkelijkheid om een therapeuticum gaat met elastische eigenschappen.
Vochtophopingen
Bij mensen met Lymfoedeem, spataders, oud-trombose-been of open benen is er sprake van een ophoping van vocht. Dit komt of omdat er teveel lymfevocht wordt geproduceerd, of doordat er te weinig vocht wordt afgevoerd. In beide gevallen ontstaat er vochtophoping. De vochtproductie in de weefsels kan worden geremd door de druk van buiten te verhogen. Dit kan door een ledemaat te zwachtelen of therapeutisch elastische kousen te dragen. De afvoer van vocht kan soms ook verbeteren door technieken zoals manuele lymfedrainage [doorlinken oedeemtherapie] en ademhalingsoefeningen, maar daarnaast blijft het dragen van een therapeutisch elastische kous in de meeste gevallen noodzakelijk.
De juiste kous
Voor het aanmeten van een therapeutisch elastische kous kan je bij een van onze huidtherapeuten terecht. Tijdens het afleveren en passen van de kous(en) krijg je instructies over het aan- en uittrekken en het gebruik van een hulpmiddel. Deze hulpmiddelen bevorderen de levensduur van de kousen.
Lotions en zalf
Als je dagelijks een bodylotion of zalf gebruikt op het lichaamsdeel waar je een kous draagt, moet je deze alleen ’s avonds gebruiken. De kous kan namelijk niet tegen de bestanddelen van een zalf/lotion. Uitzondering is er voor de pH5 bodylotion van Eucerin, deze is na onderzoek geschikt gebleken voor het gebruik onder een elastische kous. Deze lotion is verkrijgbaar bij Streutker Mediskin.
Voorkom beschadiging
Bij het aantrekken van de therapeutisch elastische kous is het belangrijk dat je geen scherpe nagels of ringen hebt waaraan de kous kan blijven haken. Zo voorkom je dat gaten en ladders de juist zo belangrijke drukverdeling beschadigen. Onze huidtherapeut kan aan de beschadiging zien wat de oorzaak is geweest van het defect.
Wasvoorschriften
Bij het wassen van de therapeutisch elastische kous is het belangrijk geen gebruik te maken van een wasverzachter. Dit tast de rubbervezels van de kous aan. De kous kan het beste aan de lucht gedroogd worden en dus niet in de droger, op de verwarming of in de zon. Wel kan de kous(en) in een handdoek gerold worden om te drogen.
Verstrekking van de kousen
Het aantal versterkte therapeutisch elastische kousen per jaar bedraagt in de regel twee paar. Of twee stuks, wanneer het gaat om één been of arm. Let op: dit kan per verzekering verschillen, wij adviseren dit voor de zekerheid na te gaan bij de verzekeraar. Bij een eerste verstrekking van therapeutisch elastische kousen ontvang je meestal één paar of één stuk. Afhankelijk van de verzekering kan je na drie maanden contact met onze huidtherapeut opnemen en een paar/stuk bestellen. Mochten er problemen zijn met de kous, neem dan contact op met de huidtherapeut.
Hoe gebruikt je de therapeutisch elastische kousen?
Om klachten te voorkomen of te verminderen moet je de therapeutisch elastische kousen altijd dragen. Dit betekent dat je de kousen ’s morgens voordat je uit bed stapt, aantrekt. Als je naar bed gaat, trek je de kousen weer uit.
Het aan- en uittrekken
In het bij de therapeutisch elastische kousen meegeleverde boekje staan instructies voor het op juiste wijze aan- of uittrekken van de kousen. Voor alle hulpmiddelen geldt dat het een beter behoud van de kousen tot gevolg heeft en het is voor jou als gebruiker beduidend makkelijker (minder fysieke belasting) om de kous aan of uit te krijgen. Ook de speciaal voor kousen bedoelde handschoenen dragen bij aan dezelfde voordelen. Vraag een van onze therapeuten naar de mogelijkheden!
Onderhoud van de therapeutisch elastische kousen
Het is belangrijk de kousen minimaal twee keer per week te wassen. Huidtalg en transpiratie tasten de kous namelijk aan waardoor de elasticiteit verloren zal gaan. In de bij de kousen meegeleverde voorschriften van de fabrikant leest je precies hoe je de kousen moet onderhouden.
De levensduur van de therapeutisch elastische kousen
Uiteraard hangt de levensduur van de kousen in grote mate af van hoe de kousen worden gewassen en behandeld. Gemiddeld is de levensduur van een kous 6 à 7 maanden. Om deze reden krijgt je twee stuks of twee paar kousen per jaar vergoed door de zorgverzekeraar.
Werkwijze:
- Tijdens de eerste afspraak dient je de verwijsbrief en zorgverzekeringspas mee te nemen.
- De maten van je arm of been worden opgemeten.
- In samenspraak wordt bepaald welke therapeutisch elastische kous het meest geschikt is voor jou.
- Tijdens het passen van de therapeutische elastische kousen krijg je instructies voor het aan- en uittrekken hiervan.
Vergoeding
Krijg je de therapeutisch elastische kous op basis van een medische indicatie, dan worden deze vanaf drukklasse 2 en hoger vanuit de basisverzekering vergoed. Dit betekent direct ook dat de therapeutisch elastische kous mogelijk de wettelijk eigen bijdrage/risico aanspreekt. Omdat er verschillen zijn per zorgverzekeraar, adviseren we om navraag te doen naar de regeling van de zorgverzekeraar.
|
|
Deze mensen gingen je voor:
“De keuze voor goed werkende en prettig zittende compressiekousen is niet eenvoudig. Gelukkig helpt Streutker Mediskin in het hele proces.” - Mevr. Olde Engberink
“Ik wil nooit meer zonder mijn kous, wat een verlichting.” – Mw. Loefen, 50 jaar
“Ik dacht dat de kousen lelijk zouden zijn. Verkeerd gedacht!” – Mw. v Dam, 36 jaar
“Voor mannen zijn er speciale elastische kousen, wie had dat gedacht.” – Dr. ter Apel, 55 jaar
Levertijden:
- Kousen met een confectiemaat worden binnen 5 werkdagen geleverd.
- Voor maatwerkkousen is de levertijd, afhankelijk van het type kous, ongeveer 10 werkdagen.
Garantie:
- De therapeutisch elastische kousen hebben voor de therapeutische functionaliteit drie maanden garantie.
- Voor de pasvorm geldt een garantietermijn van één maand. Deze garantie is alleen geldig als er sprake is van normaal gebruik, dus niet bij normale slijtage, medische veranderingen of onzorgvuldig gebruik.
- Bij vermoeden van een onjuiste maat is nacontrole mogelijk.
Er zijn diverse soorten wonden te onderscheiden, zoals brandwonden, open been (ulcus cruris), doorligwonden (decubitus), wonden bij diabetes, operatiewonden of radiogene wonden (na bestraling).
Om gezond te blijven heeft de huid voortdurend zuurstof en voeding nodig. Dit wordt door de kleine bloedvaatjes in de huid aangevoerd. Zodra, om welke reden dan ook, de toevoer van bloed naar bepaalde plekken in de huid sterk vermindert, krijgt de huid onvoldoende bloed en sterft af. Op deze plek ontstaat dan een wond.
De aard van de wondbehandeling is afhankelijk van de soort wond. Over het algemeen geldt dat een wond eerst schoon moet zijn voordat genezing kan optreden. Wanneer er dus sprake is van korstjes of geel- of zwart beslag, is het belangrijk dat deze worden verwijderd. Dit kan door een arts of onze huidtherapeut worden uitgevoerd. Als de wond schoon is, zal door het kiezen van een goede wondbedekker (en zo nodig tegelijkertijd zwachtelen) de wond langzaam dichtgroeien vanuit de wondranden.
Andere behandelingen
Als aanvulling op de wondverzorging passen onze huidtherapeuten (indien nodig) ook andere behandelingen toe, zoals manuele lymfdrainage en littekenmassage. Dit kan bij wonden na radiotherapie, siliconenpleisters of drukpakkingen bij littekens na bijvoorbeeld brandwonden.
Open been (Ulcus cruris)
Een open been is een wond aan het (onder)been die vaak moeilijk of niet wil genezen. Deze wond komt heel veel voor, vooral bij ouderen die al langere tijd klachten hebben van de doorbloeding van de benen zoals bij spataderen (chronische veneuze insufficiëntie) of problemen met de slagaderen. Zo’n wond is vaak met een geel beslag en een korst bedekt.
Een zeer belangrijk element in de behandeling van het open been door veneuze insufficiëntie is het bevorderen van de bloedafvoer vanuit het been naar het hart. Dit leidt tot vermindering van druk in de bloedvaten en vermindering van oedeem, en daardoor een verbetering van de doorbloeding van de huid. Zolang er oedeem in het been aanwezig is zal de ulcus nooit genezen. Oedeemreductie kan plaatsvinden door middel van compressietherapie. Om te voorkomen dat er na genezing van het open been opnieuw wondjes ontstaan, is het belangrijk een therapeutische elastische kous te dragen. Het aanmeten van een therapeutisch elastische kous wordt door een van onze huidtherapeuten gedaan.
Meer weten over een behandeling? bel of mail ons





Behandeling op maat
In een persoonlijk gesprek (intake/screening) kunt u uw klachten en verwachtingen met de huidtherapeut van Streutker Mediskin bespreken en wordt de kwaliteit van uw huid gemeten. De informatie die voortkomt uit deze intake vormt samen met eventuele andere medische gegevens de basis van het huidtherapeutische onderzoek. Hierna wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Voor een succesvolle behandeling is de motivatie van de patiënt onmisbaar. Tijdens en na de behandelingen kijkt u samen met de huidtherapeut naar de resultaten om vast te stellen of de behandelingen het voor u beoogde effect hebben.