Maart 2019 – Lasertherapie bij ontharen

Stralend voor de dag komen vraagt goede voorbereiding

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, breekt de tijd weer aan voor gladde oksels, een strakke bikinilijn en haarloze benen. Maar wat een strijd is dat toch met scheermesjes, epileerapparaten of ontharingscrème. Na een paar dagen verlies je deze strijd, want de haartjes groeien weer terug.

Gelukkig is deze strijd te stoppen. Bij Streutker Mediskin helpen wij jou voorgoed van de oksel en bikinilijn haren af met behulp van een laserbehandeling. Onze huidtherapeuten zijn gediplomeerd en speciaal opgeleid voor deze laserbehandeling.

Alvast een tip van mij: stop zelf met epileren om onze behandelingen zo effectief mogelijk te laten zijn. Dat klinkt gek, maar hoe steviger en donkerder de haren, des te beter is het resultaat van een laserbehandeling. Haarzakjes kunnen chronisch ontsteken, de zogenaamde Hidradenitis Suppurativa. Blijf hier niet mee rondlopen, want dit kan een zeer ernstige huidaandoening worden die operatief verwijderd moet worden. Deze aandoening kunnen wij in de meeste gevallen vroegtijdig behandelen. Dit wordt door sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Lees snel verder!

Eva Streutker
Streutker Mediskin

Lasertherapie bij overbeharing

Overmatige haargroei kan door zowel mannen als vrouwen als vervelend worden ervaren. Vrouwen ervaren vooral de haargroei in het gezicht, oksels, bikinilijn en op de benen storend. Zelf epileren, harsen of scheren is vaak niet effectief genoeg omdat haartjes snel terug groeien.

De lasertechniek fotothermolyse die wij bij Streutker Mediskin inzetten biedt hierbij de oplossing. Bij fotothermolyse wordt de huid zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte. Het pigment in het haartje neemt de lichtenergie op, de energie zet zich om in warmte en vernietigt of beschadigt het haartje inclusief het haarzakje. Onze laserapparatuur heeft een koelsysteem, dat de bovenlaag van de huid beschermt en het prikkelende gevoel tijdens de behandeling vermindert. Fotothermolyse is het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid.

Het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken varieert. Onze huidtherapeuten zijn gediplomeerd en speciaal opgeleid voor deze laserbehandeling. De kosten voor ontharen verschillen per behandelgebied. Wanneer je ervoor kiest om je te laten ontharen door een van onze huidtherapeuten, is het belangrijk dat je zelf niet meer epileert (met pincet of de touwtjesmethode) of harst. Je mag de haren wel afknippen of scheren. Eventueel kun je ook kiezen voor een ontharings-crème die geen huidirritaties veroorzaakt.

Lasertherapie bij Hidradenitis Suppurativa

Hidradenitis is een chronische ontsteking van de haarzakjes in vooral liezen en/of oksels. Het is een vervelende en vaak pijnlijke klacht waarbij ook de andere structuren zoals zweet en talgklieren ontstoken raken. De precieze oorzaak van de aandoening is niet bekend, maar er is een relatie te zien tussen roken en/of overgewicht en Hidradenitis. Ontharen met behulp van de lasertechniek fotothermolyse verkleint de kans van het ontsteken van de haarzakjes omdat de haren grotendeels verwijderd worden.

Bij Streutker Mediskin passen wij fotothermolyse veelvoudig toe. De huid wordt daarbij zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte. Het pigment in het haartje neemt de lichtenergie op, de energie zet zich om in warmte en vernietigt of beschadigt het haartje inclusief het haarzakje. De behandeling kan als pijnlijk ervaren worden, maar doordat de laserapparatuur een koelsysteem heeft dat de bovenlaag van de huid beschermt, kan de pijn verminderd worden.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.