Februari 2019 – Huidveroudering

Veroudering van de huid is een complex proces. De huid wordt langzaam dunner en het onderhuids vetweefsel, spierweefsel en zelfs botstructuren in het gezicht verliezen aan volume. Dit onderhuids volumeverlies tekent een gezicht. Daarnaast zien we dat rimpels veroorzaakt worden door jarenlang gebruik van spieren die de gezichtsuitdrukking bepalen. Denk hierbij aan de fronsrimpels, voorhoofdrimpels (verbaast kijken) of kraaienpootjes. Deze tekenen van veroudering kunnen op een gegeven moment storend worden, of een vermoeide uitdrukking geven.

Tegenwoordig bestaan er vele mogelijkheden om hier iets aan te doen. Vaak gaat het niet om grote veranderingen, maar zijn het behandelingen om frisser voor de dag te komen of minder boos te kijken. Dit storende effect kan verdwijnen door bijvoorbeeld maken van de wangen of lippen.

Bij Streutker Mediskin bieden wij verschillende behandelingen en producten aan om de huid te verjongen zoals Retinol, Microneedling, peelingen en behandelingen met de Fractional laser. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid voor een behandeling met botuline toxine (botox) en tijdelijke fillers, of de combinatie hiervan. In deze nieuwsbrief meer uitleg over deze behandelmethodes.

Laat u goed informeren voordat u een dergelijke behandeling overweegt. Uw huid is in vertrouwde handen bij onze gediplomeerde huidtherapeuten die op basis van uw huid en wensen een veilig behandelplan opstellen.

Eva Streutker
Streutker Mediskin

Huidverjongingsbehandelingen

Bij Streutker Mediskin volgen we alle ontwikkelingen op de voet, en sluiten wij hier met onze behandelingen naadloos op aan. Enkele producten/behandelingen die wij zijn: Retinol, Microneedling, peelingen en behandelingen met de Fractional laser.

Dagelijks smeren met Retinol vermindert oppervlakkige rimpels en andere huidverschijnselen van het ouder worden. Retinol stimuleert de productie van collageen en elastine in de lederhuid: de bindweefselvezels die zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit zorgt voor minder diepe rimpels en vervaging van fijne lijntjes.

Bij Microneedling maakt onze huidtherapeut gebruik van een vibrerende pen met daarin een kopstukje met minuscuul kleine naaldjes. Met behulp van een speciale naaldtechniek worden er hele kleine gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid gestimuleerd en vernieuwd de huid zich.

Streutker Mediskin biedt diverse peelingen aan. Tijdens de behandeling wordt op een gecontroleerde manier een dun laagje van de huid verwijderd. Peelingen kunnen de conditie van de huid positief beïnvloeden en zorgen ervoor dat een vale, doffe of grauwe huid weer kan stralen.

De Fractional laser stimuleert de collageenvorming in de huid. Collageen is de bouwsteen van de huid en zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Wanneer we ouder worden rekken de collageenstrengen uit, de huid wordt slapper en er ontstaan rimpels. Door de verwarming van de Fractional laser trekken de strengen weer samen en wordt de huid gladder.

 Botuline toxine (botox)

Botuline toxine A is een spierverslappend stofje dat inwerkt op de zenuwcellen die de spieren aansturen, ook wel botox genoemd. In de cosmetische dermatologie wordt botuline toxine gebruikt om de activiteit van specifieke spieren tijdelijk te verminderen en zo de rimpels en plooien die zij veroorzaken te verminderen. Het effect van een behandeling met botuline toxine is meestal al na 5 dagen zichtbaar en houdt ongeveer 3 á 4 maanden aan. Behandelingen met botuline toxine behoren wereldwijd tot de meest veilige cosmetische ingrepen. Hiernaast wordt botuline toxine ook veelvuldig gebruikt als behandeling bij overmatige zweten in de oksels of knarsetanden.

Tijdelijke fillers

Fillers zijn letterlijk vulmiddelen. Ze worden gebruikt om volumeverlies te corrigeren en rimpels/plooien te verminderen die ontstaan bij het ouder worden, maar kunnen ook toegepast worden voor correcties van littekens of de wens iets vollere lippen te hebben. De tijdelijke fillers van vandaag de dag bestaan uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die bij mensen van nature al aanwezig is in het lichaam. Hyaluronzuur wordt met een dun naaldje ingespoten in de huid of de diepere lagen onder de huid. De werkingsduur, de duur van het effect van de filler, varieert meestal van 9 tot 18 maanden. Nadien is het nagenoeg afgebroken door het lichaam. Ook de behandelingen met fillers behoren wereldwijd, mits deskundig uitgevoerd, als zeer veilig beschouwd.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.