December 2018 – Je wil er gewoon goed uitzien

Je wil er gewoon goed uitzien. Ook als je ouder wordt!

Naarmate we ouder worden verandert ons lichaam en daarmee ook onze huid. Huidveroudering is een normaal verschijnsel en onvermijdelijk. De eerste tekenen van huidveroudering kunnen al zichtbaar zijn vanaf het 25ste levensjaar. De snelheid waarmee en de mate waarin de huid veroudert, wordt deels door erfelijke en deels door factoren van buiten bepaald.  Jouw leefstijl speelt daarbij een belangrijke rol.

In onze praktijken zien wij vrouwen en mannen die het huidverouderingsproces het liefst willen stop zetten. Helaas is dat nog niet mogelijk.  Bij onze huidtherapeuten heb ik eens rondgevraagd wat hun gouden tip is om het huidverouderingsproces te vertragen. Die gouden tips zijn terug te vinden in deze nieuwsbrief. Één van die gouden tips is om elke dag zonnebrandcrème te smeren. Zelfs in de winter. In de Eucerin dagcrème, verkrijgbaar in onze praktijken, zit al zonnebrandcrème, Super handig toch?

Onze gouden tips verminderen het huidverouderingsproces direct. Maar vaak heeft jouw huid net die extra boost nodig om de veroudering af te remmen. Dat kan met onze huidverjongingsbehandelingen. Tijdens de intake kijken wij samen met jou wat de beste behandelingen is voor jouw huid.

Eva Streutker
Streutker Mediskin

Gouden tips tegen huidveroudering

Tip 1: Het is belangrijk om de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te hydrateren. Drink voldoende water om de huid te hydrateren. Ook is de juiste hydraterende crème van belang om de huid zo vochtrijk te houden.

Tip 2: Rook niet! Roken is niet alleen heel schadelijk voor onze gezondheid, maar het heeft ook een negatieve invloed op jouw huid.

Tip 3: Wat u eet is van invloed op de conditie van de huid. De vitaminen, mineralen en andere voedingstoffen uit onze voeding dragen bij aan een gezond lichaam en een gezonde huid. We kunnen onze huid ook van buitenaf ‘voeden’ met producten die vitaminen en andere waardevolle voedingstoffen bevatten.

Tip 4: Probeer schadelijke invloeden op uw huid zo veel mogelijk te vermijden. Schadelijke invloeden zijn: droge en koude lucht, vervuilde lucht en de zon.

Meer weten over de juiste huidverzorging? Komt gerust lang in één onze praktijken. Wij kijken samen met jou wat de juiste huidverzorging is voor jouw huid.

Huidverjongingsbehandelingen

De ontwikkelingen op het gebied van huidverbetering gaan snel. Er wordt steeds meer bekend over het vertragen van het verouderingsproces. Bij Streutker Mediskin volgen we alle ontwikkelingen op de voet, en sluiten wij hier met onze behandelingen naadloos op aan.