Onze gouden tips tegen huidveroudering

Naarmate we ouder worden verandert ons lichaam en daarmee ook onze huid. Huidveroudering is een normaal verschijnsel en onvermijdelijk. De eerste tekenen van huidveroudering kunnen al zichtbaar zijn vanaf het 25ste levensjaar. De snelheid waarmee en de mate waarin de huid veroudert, wordt deels door erfelijke en deels door factoren van buiten bepaald. Jouw leefstijl speelt daarbij een belangrijke rol.

In onze praktijken zien wij vrouwen en mannen die het huidverouderingsproces het liefst stop zouden willen zetten. Helaas is dat nog niet mogelijk. Wat je wel kunt doen om het huidverouderingsproces te vertragen is elke dag zonnebrandcrème te smeren. Zelfs in de winter. In de Eucerin dagcrème, verkrijgbaar in onze webshop, zit al zonnebrandcrème, super handig toch?

Tip 1: Het is belangrijk om de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te hydrateren. Drink voldoende water om de huid te hydrateren. Ook is de juiste hydraterende crème van belang om de huid zo gezond mogelijk te houden.

Tip 2: Rook niet! Roken is niet alleen heel schadelijk voor onze gezondheid, maar het heeft ook een negatieve invloed op jouw huid.

Tip 3: Wat je eet is van invloed op de conditie van de huid. De vitaminen, mineralen en andere voedingstoffen uit onze voeding dragen bij aan een gezond lichaam en een gezonde huid. We kunnen onze huid ook van buitenaf ‘voeden’ met producten die vitaminen en andere waardevolle voedingstoffen bevatten.

Tip 4: Probeer schadelijke invloeden op de huid zo veel mogelijk te vermijden. Schadelijke invloeden zijn: droge en koude lucht, vervuilde lucht en de zon.

Meer weten over de juiste huidverzorging? Komt gerust langs in één van onze praktijken. Wij kijken samen met jou wat de juiste huidverzorging is voor jouw huid.

Onze gouden tips verminderen het huidverouderingsproces direct. Maar vaak heeft jouw huid net die extra boost nodig om de huidveroudering te vertragen. Dat kan met onze huidverjongingsbehandelingen. Tijdens de intake kijken wij samen met jou wat de beste behandeling is voor jouw huid.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.