Mamma-care

De behandeling van borstkanker is een intensief traject, er komt veel op je af. Om een klein beetje van de zorgen af te nemen biedt Streutker Mediskin het totaal pakket aan nazorg aan. Oedeemtherapie, borstprothese, lingerie, badmode, therapeutisch elastische kousen en de haarwerkspecialist: alles onder één dak. Wij kunnen jouw behandeltraject volgen en aangeven welke behandelmethode geschikt is op welk moment. Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar diverse aanbieders en steeds opnieuw jouw verhaal te vertellen. Daarnaast blijft het contact persoonlijk en goed op elkaar afgestemd.

Tijdens en na radiotherapie kan de huid veranderen in het gebied waar de bestraling plaats vindt of heeft plaats gevonden. Hier kan de huid droog en schilferig worden of juist vettig. Daarnaast is de huid vaak rood en dun. In een later stadium is het mogelijk dat de bestraalde huid een donkere verkleuring toont of dat er vaatjes zichtbaar zijn.

De huid kan ook veranderen door medicatie. Na een behandeling met chemotherapie kan de huid droger worden en sneller verouderen. In sommige gevallen is het mogelijk dat door medicatie zoals hormoontabletten, acne of (dons) overbeharing ontstaat.

Door bestraling of een operatie kunnen lymfevaten beschadigd raken. Hierdoor kan lymfoedeem ontstaan. Dit zijn abnormale vochtophopingen in het lichaam, deze ophopingen geven vaak een pijnlijke zwelling. Na een operatie is er een kans dat er een litteken ontstaat. Soms kan een litteken klachten geven zoals, een strak of pijnlijk gevoel.

Meer informatie kan je vinden op onze website of kom gerust langs voor een persoonlijk gesprek met één van onze huidtherapeuten.

Laat een reactie achter