Chemische versus. fysische filters

Je hebt er misschien al eens van gehoord: chemische en fysische filters in zonnebrandcrèmes. Deze filters beschermen jouw huid tegen de zon, alleen werken ze beide anders. Zo trekt een chemische filter in de huid en absorbeert het de zonnestraling. Fysische filters daarentegen leggen een laagje over de huid en weerkaatsten het zonlicht.

Over chemische filters is de laatste tijd nogal wat om te doen. Na onderzoek blijkt dat deze filters een schadelijk effect kunnen hebben op de gezondheid. Zie je de volgende namen op de verpakking van de zonnebrandcrème staan dan zitten er chemische filters in: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone. Het beste is dus om deze zonnebrandcrèmes te vermijden.

Welke zonnebrandcrème dan wel vraag je je misschien af? De zonproducten van Zomedical bieden de juiste bescherming tegen de zon. Kom langs in een van onze praktijken of bel ons op 085-3035235 voor meer informatie over de zonproducten van Zomedical.

Laat een reactie achter