Cellulite

Cellulite is niet hetzelfde als cellulitis. Deze termen worden vaak door elkaar gehaald. Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel. Dit gaat vaak gepaard met zwellingen, roodheid en koorts. Bij cellulite is er geen sprake van een ontsteking. Er is dan sprake van vetophopingen, wat het bindweefsel onder de huid verstoord.

Veel mensen denken dat overgewicht de oorzaak is van cellulite maar dit is een fabel. Wat je eet heeft wel invloed. Het eten van veel koolhydraten en suikers zorgt ervoor dat de aanmaak van vetcellen wordt bevorderd. Waardoor cellulite zich ontwikkelt en sneller zichtbaar wordt.

Cellulite komt het meest voor op de dijen, billen en armen. Simpelweg omdat op deze plekken (bij vrouwen) het meeste vet wordt opgeslagen. Hoe meer vetcellen, hoe duidelijker de cellulite te zien is. Cellulite staat in verband met jouw gezondheid. De conditie van jouw huid is namelijk een afspiegeling van hoe gezond je bent. Als je last hebt van cellulite, dan heeft dit in de meeste gevallen te maken met een proces in het lichaam wat verstoord is. Een proces in het lichaam dat verstoord kan zijn is de bloedsomloop. Maar ook stoffen zoals cafeïne, alcohol en suikers kunnen een rol spelen. Het is dus essentieel om jouw lichaam van de juiste voedingsstoffen en bouwstenen te voorzien.

Laat een reactie achter