Haarverlies door afslanken, afvallen en (chrash)diëten?

Dieet en haaruitval gaat vaak samen en een  slecht of een niet toereikend dieet wordt vaak over het hoofd gezien als oorzaak van haarverlies door afslanken. Haar bestaat uit keratine, een eiwit waarvoor aminozuren en vitamine B van essentieel belang zijn. Een tekort aan de noodzakelijke bouwstoffen hoeft niet heel opvallend te zijn, bijvoorbeeld bij stress neemt de behoefte aan bouwstoffen toe, vaak zonder dat je dit merkt. Het goede nieuws is dat je al met kleine aanpassingen een goede verbetering kunt bereiken.

Veel afslankkuren houden geen rekening met een evenwichtig voedingspatroon. Zelfs vet in de voeding speelt een rol! Vooral een dieet met zo min mogelijk vet en een laag calorische waarde (soms maar 500kcal per dag) gaat hieraan voorbij. Je krijgt dan echt te weinig bouwstoffen binnen en de aanmaak van nieuwe haren wordt zo belemmerd. De gewone haaruitval -iedereen verliest plm. 100 haren per dag- wordt zo niet meer gecompenseerd. Gevolg: je haar valt uit, herstelt niet en wordt dunner. Meestal gebeurt dit zo´n 3-4 maanden na begin van het dieet.

Een pruik of haarstuk kan een oplossing zijn om uw dunne haar of kale plekken te camoufleren. Maak bovendien gebruik van kwalitatieve verzorgingsproducten, zodat u uw hoofdhuid goed verzorgt en schoonhoudt. Daarmee houdt u uw haar in optimale conditie, gelet op de omstandigheden.

Om u haar optimaal te verzorgen en het weer een goede start te geven kan Haarwerkspecialist In Balans u een  wasprogramma van Mediceuticalsadviseren. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies over welke producten het beste zijn in uw situatie.

Laat een reactie achter